16. 4. 2022, 07:34 | Vir: STA

Dončić bo izpustil prvo tekmo končnice

Profimedia

Slovenski košarkarski as Luka Dončić bo moral po informacijah ameriških virov izpustiti prvo tekmo končnice svojih Dallas Mavericks proti Utah Jazz v ligi NBA. 

Po poročanju vedno dobro obveščenega Adriana Wojnarowskega z ESPN bo po vsej verjetnosti 23-letnik izpustil tudi drugo domačo tekmo, ki bo na sporedu v noči s ponedeljka na torek.

Wojnarowski se pri tem opira na vire iz vrst Dallasa, kasneje pa je informacijo potrdila tudi Callie Caplan, ki piše za Dallas Morning News in dnevno spremlja dogajanje v klubu. Ta še ni potrdil novice, a bo to bržčas storil nekaj ur pred današnjim prvim obračunom serije proti Utahu. Začel se bo ob 19. uri.

Dončić si je levo mečno mišico poškodoval v ponedeljek v tretji četrtini zadnje tekme rednega dela lige NBA proti San Antonio Spurs. Od takrat so bile informacije iz kluba skope. Ob blažji poškodbi mečne mišice je predviden čas okrevanja okoli 14 dni.

Dallas Mavericks so sezono rednega dela v najmočnejši košarkarski ligi končali na četrtem mestu na zahodu. Zabeležili so 52 zmag ob 30 porazih. V končnici se bodo merili z Utah Jazz (49-33).