J. Z. | 11. 9. 2022, 16:18

Hud udarec za Slovence! Pred najpomembnejšimi tekmami ostali brez enega igralca

FIBA

Usoda se je kruto poigrala s slovenskim reprezentantom, ki je moral predčasno zaključiti svoje nastope na evropskem prvenstvu v košarki. Zaradi poškodbe bo moral počivati vsaj šest tednov. 

Slovenska reprezentanca bo na EuroBasketu 2022 naslov evropskih prvakov morala braniti brez Zorana Dragića, ki se je poškodoval na sobotni tekmi z Belgijo. Sedaj je znano, da so njegovi nastopi v Berlinu končani. 

“Reprezentančna zdravnika Marko Macura in Branko Cvetičanin sta popoldan takoj opravila ultrazvok poškodovane mišice, dodatni pregled z magnetno resonanco pa je na žalost potrdil njune slutnje," poroča SportKlub. Mlajši od bratov Dragić si je strgal del štiriglave stegenske mišice, zato bo moral vsaj šest tednov počivati, so sporočili s Košarkarske zveze Slovenije. 

Zaradi njegove poškodbe bo slovenska reprezentanca prvenstvo nadaljevala le z 11 košarkarji. “Očitno mi ni usojeno, da bi reprezentanci lahko pomagal v odločilnih bojih na evropskih prvenstvih. A to je pač nepredvidljivost športa. Soigralcem bom pomagal s klopi, jih glasno vzpodbujal ter s tem dodajal pozitivno energijo, ki jo bomo v naslednjih dneh še kako potrebovali," je sporočil Zoran Dragić 

Fiba

Prepričan je, da bodo košarkarji storili vse, da se bodo na koncu lahko veselili rezultata, ki si ga vsi močno želijo. Dodal je, da že začenja z rehabilitacijo, da se bo na parket kmalu lahko vrnil dobro pripravljen, še poroča SpotKlub

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije