N. V. | 14. 9. 2022, 22:28

Kaj so vendar počeli? Slovenci dovolili Poljakom, da si prislužijo polfinale

FIBA

Slovenska košarkarska ekipa se poslavlja s tekmovanja za evropskega prvaka. Glave imajo sklonjene, njihova predstava namreč ni bila to, kar smo navijači pred malimi ekrani pričakovali.

Četrtfinalna tekma EuroBasketa 2022 Slovenija – Poljska je odločala o potniku v boj za medalje. Naši košarkarji pa nikakor niso našli prave igre, pravega ritma.

Tako smo navijači spremljali tekmo s precej žalostnimi obrazi, šlo pa je tudi precej živcev. Edini spodbudni napad, ki nas je nasmejal, je zagotovil Goran Dragić. Pokazal je, da mu nasprotniki nikoli ne smejo pokazati hrbta pri metu iz avta, sicer bo rezultat takšen:

Poslovili so se od tekmovanja

Poljakom je načeloma vse šlo kot po maslu, Slovenija pa je z zelo medlo predstavo zaostajala skozi celotno tekmo. Priložnost, da se približajo Poljakom, pa so izkoristili šele v drugem polčasu tekme. Takrat se je predstava naših košarkarjev povsem obrnila in že je kazalo, da lahko morda dohitijo poljske košarkarje.

Na koncu pa je vseeno prevladala igra Poljakov. Naši košarkarji so izgubili z rezultatom 87:90.

FIBA

Tako se bodo Poljaki v petek v polfinalu pomerili s Francijo, naši košarkarji pa se poslavljajo s tekmovanja EuroBasket 2022.

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije