9. 5. 2022, 16:19

Znano je, kdo je najboljši košarkar lige NBA!

Profimedia

Krilni igralec Milwaukee Bucks Giannis Antetokounmp, center Denver Nuggets Nikola Jokić in center Philadelphia 76ers Joel Embiida so bili trije finalisti za najboljšega igralca NBA.

Center Denver Nuggets Nikola Jokić je že drugo sezono zapored izbran za najkoristnejšega igralca lige NBA, so viri povedali znanemu novinarju Adrianu Wojnarowskemu.

Uradna razglasitev še ta teden

Jokićeva surova statistika je bila letos še boljša kot lani, saj je v povprečju dosegal 27,1 točke in 13,8 skoka na tekmo. V povprečju je imel tudi za centra izjemnih 7,9 asistenc.

Jokić pravi, da bo podpisal 'supermax' pogodbo z Denverjem, "če bo ponudba na mizi"

Jokić je postal tudi prvi igralec v zgodovini lige NBA z 2000 točkami, 1000 skoki in 500 asistencami v sezoni.

Center Denverja je vse naredil brez dveh najboljših soigralcev

Jamal Murray je izpustil celotno sezono, medtem ko je okreval po poškodbi, Michael Porter Jr. pa je bil zaradi poškodbe hrbta prisoten na le devetih tekmah. Kljub temu so se Nuggets še vedno lahko uvrstili v končnico kot šesta ekipa Zahoda.

Jokić (Joker, kot so mu nadimek podelili onstran Atlantika) je 14. igralec v zgodovini lige NBA, ki je več kot enkrat osvojil MVP nagrado, in drugi zaporedni zmagovalec, ki je bil najboljši dve leti zapored, potem ko je Giannis Antetokounmpo nagrado osvojil v sezonah 2018-19 in 2019-20. 

Prilagamo seznam igralcev, ki so dve sezoni zapored osvojili to prestižno nagrado.

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije