J. B. | 11. 10. 2022, 16:14

Košarkarski zvezdnik prestopil v Rusijo, nato pa javno obračunal z ogorčenimi navijači

Profimedia

Številne organizacije so zaradi napada na Ukrajino ostro sankcionirale ruske športne kolektive in njihove športnike. Toda vonj rubljev je še vedno mamljiv za številne tujce. Eden takšnih je Thomas Heurtel.

Po začetku vojaške invazije na Ukrajino so številni tuji športniki zapustili Rusijo. Toda ne vsi. Še več, nekateri se s tem, kaj se dogaja med obema državama, ne obremenjujejo kaj prida. Vsaj ne do te mere, da bi zavrnili bogate ponudbe iz sveta ruskega športa. Eden takih, ki bodo športno kariero nadaljevali prav v Rusiji, je Thomas Heurtel.

Francoski košarkarski zvezdnik je na EuroBasketu reprezentanci svoje države pomagal do drugega mesta, tik zatem pa v Rusiji podpisal za Zenit iz Sankt Peterburga. S svojo odločitvijo je razjezil številne rojake in vse tiste, ki so prepričani, da v luči aktualnega dogajanja zares ne bi smel prestopiti v Rusijo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Thomas Heurtel (@thomas_heurtel)

"Thomas, vse si nas zelo razočaral," je 33-letnemu košarkarju iz Beziersa sporočil eden od sledilcev na Instagramu, nekdo drug je dodal: "Bi lahko prosim iz svojega profila umaknil francosko zastavo?"

Pravi, da mu je res vseeno

Toda nekdanjemu članu Barcelone in Reala iz Madrida je malo mar za to, kaj si drugi mislijo o njem in njegovi potezi. "Samo toliko, da veste ... Vsem ljudem, ki mi pošiljajo sporočila ali pišejo komentarje, v katerih me kritizirajo zaradi mojega odhoda v Rusijo oziroma mojih odločitev na splošno, bi sporočil, da mi je res vseeno. Naj vas ne skrbi in nehajte zapravljati svoj čas. In predvsem - najdite si življenje! Vnaprej hvala," je Heurtel zapisal na družbenih omrežjih.

Francoska zveza za njegovo potezo ni imela ravno veliko posluha. Dokler bo igral v Rusiji, ne bo smel nastopati za državno reprezentanco.

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije