3. 6. 2023, 12:31

Dončić na udaru kritik: izjava športnega novinarja močno razburila javnost (res je bil predrzen)

Profimedia

Čeprav slovenski zvezdnik velja za enega najboljših košarkarjev v ligi NBA, mu kritike ne uidejo. 

Športni novinar Brad Townsend je javnost razburil s posmehljivim zapisom na družbenih omrežjih. "Morda bo določen Maverick dobil navdih, ko bo videl, koliko dominantnejši je postal Jokić, odkar je dvignil svojo fizično pripravljenost," je zapisal in namignil na slabo fizično pripravljenost Luke Dončića. Tvit je sledil zmagi ekipe Denver Nuggets nad ekipo Miami Heat. Na tekmi je blestel Nikola Jokić, ki velja za enega najboljših košarkarjev v ligi NBA. 

Številne kritike 

To sicer ni prvič, da je slovenski zvezdnik prejel kritike zaradi domnevnih odvečnih kilogramov. Legendarni košarkar Reggie Miller je leta 2021 kar nekaj besed namenil njegovi teži, kondicijski pripravljenosti in zdravju. "Ko ga gledam, imam občutek, da je Luka najtežji, kar sem ga kdaj videl. In vem, da je imel dolgo leto z olimpijskimi igrami. Poglejte, kako se počasi in težko premika. V bistvu sploh ne teče," je dejal ob komentiranju tekme.

Čeprav so mu na začetku minule sezone kritiki očitali slabo pripravljenost, je 24-letnik fantastično odprl sezono in nekaj časa celo vodil na MVP lestvici. Kasneje se kljub fantastični individualni sezoni ekipi Dončića ni uspelo uvrstiti v končnico, kritiki pa so iskali mnogo razlogov za njihov poraz - med njimi slabo pripravljenost 24-letnika. 

Znano je, da tudi Slovenec ni povsem zadovoljen s svojo postavo. Pred leti je po počitnicah priznal, da je pridobil nekaj odvečnih kilogramov. "To je moja stvar, moja naloga. Delati moram na tem," je povedal. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord