9. 5. 2022, 13:51

Medtem ko je igral proti Dončiću, so na tribuni napadli družino NBA zvezdnika

Profimedia

Paul je ob materinskem dnevu (v ZDA) na družbenih omrežjih po tekmi spregovoril o incidentu.

Več družinskih članov branilca Phoenix Suns Chrisa Paula, ki se je v nedeljo udeležil 4. tekme polfinala zahodne konference proti Dallas Mavericks, je navijač v množici psihično in fizično nadlegoval. 

Na Twitterju je zapisal: "Želite kaznovati igralce, ker so stvari govorili navijačem, toda oboževalci se lahko spravljajo na naše družine ... j**** to!!" je bil do NBA vodstva oster Paul. 

Paulova mati Robin, njegova žena Jada in njuna dva otroka so si tekmo ogledali na sedežih blizu gostujoče klopi. Njegove mame so se dotaknili, njegovo ženo pa potisnili. Paulovi otroci so bili priča dogodku.

"Počutili so se ogrožene," je povedal en izmed očevidcev

Dallasovo klubsko vodstvo je bilo seznanjeno z incidentom in je objavilo izjavo: "To je bilo nesprejemljivo vedenje in ga ne bomo tolerirali. Mavericks so skupaj z American Airlines Centrom s prizorišča hitro odstranili navijače."

Paul, ki je v četrti četrtini šel iz igre, se je posvetoval z varnostnim osebjem, ki je bilo v bližini klopi Phoenixa, da bi izrazil zaskrbljenost glede tega, čemu je bila izpostavljena njegova družina.

 

Novo na Metroplay: Za komisarja dati Janšo? | N1 podkast s Suzano Lovec