Š. T. | 3. 2. 2023, 10:45

Na tekmi lige NBA najprej udarec v mednožje, nato so zapele pesti

Profimedia

Na košarkarski tekmi v Clevelandu je prišlo do vročega spora, udeleženec pa je bil tudi eden zvezdnikov lige NBA.

Ekipa Cleveland Cavaliers je s 128:113 premagala zasedbo Memphis Grizzlies, a bolj kot rezultat je bil v ospredju direndaj na igrišču. V tretji četrtini sta si v "lase" skočila zvezdnik Clevelanda Donovan Mitchell in Memphisov Dillon Brooks

Brooks je prodrl proti košu, a ga je uspešno ustavil Evan Mobley, Mitchell je bil v bližini in je hitro želel nadaljevati z igro, a ga je igralec Memphisa namerno udaril v mednožje.

Košarkar Clevelanda je hitro izgubil živce, v tekmeca je najprej vrgel žogo in nato še skočil v njega. Začel se je pretep, kmalu je pod košem nastala gneča z igralci igralcev obeh moštev in pomožnim osebjem obeh ekip.

Brooksu so sodniki dosodili namerno osebno napako in je moral v garderobo, Mitchell pa si je prislužil tehnično napako in je tudi predčasno zaključil tekmo.

Mitchell je Brooksa napadel po tekmi in ga obtožil, da je umazan igralec. "Takšen je," je dejal Mitchell. "V tej ligi smo od njega to že večkrat videli. A za to ni mesta v tej ligi. To se kuha že leta z mano in drugimi fanti v ligi. Vsi to vidite. To ni novo."

"To ni samo stvar Donovana. To se je že zgodilo tudi drugim igralcem v tej ligi in to je sranje, če sem iskren z vami. Ko začneš delati majhne poceni provokacije, to ni to. Tu je moja frustracija. Moraš se postaviti zase. Vesel sem, da so mi soigralci priskočili na pomoč, vodstvo lige pa mora ukrepati," je po tekmi povedal zvezdnik lige NBA.  

Profimedia

Verjetno oba košarkarja in še nekaj tistih, ki so pritekli na igrišče čaka kazen vodstva lige. Mitchell je sicer prvo ime Clevelanda in deseti strelec lige NBA (v povprečju dosega 27,6 točke na tekmo), to je njegova prva sezona v dresu Cavsov, pred tem je igral za Utah.

Mitchel je tudi član prve peterke Vzhoda na tekmi zvezd lige NBA All Star, ki bo na sporedu 19. februarja. V peterki so še Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks), Kevin Durant in Kyrie Irving (oba Brooklyn Nets), ter Jayson Tatum (Boston Celtics). 

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije