J. B./STA | 16. 9. 2022, 08:52

Saj ni res, pa je: osupljivih 10 milijonov za dres košarkarskega zvezdnika!

Instagram/Luka Dončić

Čeprav je že zdavnaj končal kariero, je Michael Jordan še vedno zelo priljubljen. O tem priča dejstvo, da je bil kos njegove športne opreme zdaj prodan za rekorden znesek.

Dres legendarnega ameriškega košarkarja Michaela Jordana so na dražbi v sloviti hiši Sotheby's v ZDA prodali za doslej najvišjo ceno, ki jo je dosegel športni predmet - 10,1 milijona evrov! Gre za dres s prve tekme finala prvenstva severnoameriške košarkarske lige NBA leta 1998. Jordan je tedaj dosegel 33 točk, kljub temu je Chicago v Salt Lake Cityju izgubil, Utah ga je po podaljšku premagal z 88:85.

Na koncu je bil Chicago vseeno prvak, finalni obračun je dobil s 4:2 v zmagah. Jordan je bil izbran za najkoristnejšega košarkarja finala.

Pred tem je rekordni znesek dosegel dres pokojnega argentinskega nogometaša Diega Maradone, ki ga je nosil na svetovnem prvenstvu 1986. Tedaj je v četrtfinalu dosegel odločilni gol proti Angliji. Gol je dosegel z roko, a so ga sodniki kljub temu priznali. Danes je zadetek v zgodovino zapisan kot tisti, ki ga je Maradona dosegel z "božjo roko". Kupec je za Argentinčev dres odštel 9,3 milijona evrov.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sotheby's (@sothebys)

"V tednu dni, odkar smo najavili dražbo, je bilo čutiti veliko zanimanje. Ne le pri ljubiteljih športa, pač pa tudi pri zbirateljih, ki se zanimajo za redke predmete iz zgodovine," je v zvezi s tem povedal Brahm Wachter iz že omenjene dražbene hiše. V osnovi so poznavalci pričakovali, da se bo dres prodal za od tri do pet milijonov dolarjev. Kdo je kupil Jordanov dres, ni znano.

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk