J. B. | 26. 9. 2022, 11:10

VIDEO: Šokantni posnetki pretepa pred kamerami, dekleti udarjali kot boksarki

FIBA/YouTube/Sportklub/fotomontaža

V Avstraliji, kjer se ta hip mudijo najboljše košarkarice na svetu, se je zgodil redko viden škandal. Po eni od tekem svetovnega prvenstva sta soigralki s pestmi obračunali med sabo.

V Sydneyju v Avstraliji se je 22. septembra začelo žensko svetovno prvenstvo v košarki, na katerem sodeluje 12 reprezentanc. V kvalifikacijah sta si nastop priigrali tudi izbrani vrsti Rusije in Nigerije, ki pa sta kljub temu ostali doma. Rusija zaradi vojaškega posredovanja v Ukrajini, Nigerija zaradi politične krize v državi. FIBA je naknadno povabila Portoriko in Mali, prav košarkarice zadnjega pa so poskrbele, da žensko svetovno prvenstvo močno odmeva v številnih medijih.

Po tekmi med Srbijo in Malija, ki so jo Evropejke dobile z 81:68, so reprezentantke afriške reprezentance zakuhale redko viden škandal. V trenutku, ko se je srbska košarkarica Saša Čađo v tako imenovani mešani coni pogovarjala z novinarji, so tja pridrvele Malijke in se zapletle v pretep!

Pele so pesti, udarci so padali kot za stavo, dve Malijki sta bili kot čisto pravi boksarki, soigralke pa so se neuspešno trudile, da bi ju spravile narazen.

Kaj je vodilo do pretepa, ni znano, bržčas pa se odgovor skriva v porazu. Ta je bil za izbrano vrsto Malija, ki je pred tem le enkrat zaigrala na svetovnih prvenstvih, namreč usoden, saj je ostala brez možnosti napredovanja v izločilne boje. 

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije