J. B./STA | 5. 10. 2022, 11:38

VIDEO: Dragić na debiju ni blestel, toda njegov prvi koš za Chicago je bil poslastica

Profimedia

Nekoč je v vetrovnem mestu navduševal kultni Michael Jordan, zdaj bo košarkarske navdušence poskušal na noge dvigovati Slovenec.

Eden od junakov slovenske košarkarske reprezentance Goran Dragić, ki bo v novi sezoni severnoameriške lige NBA nosil dres moštva Chicago Bulls, je priprave na sezono 2022/23 začel s porazom. Košarkarji iz Chicaga so namreč doma gostili New Orleans Pelicans, ki so zmagali s 129:125.

Dragić je odigral 13 minut uvodne pripravljalne tekme bikov, v tem času pa je v statistiko vpisal dve točki - zadel je enega od štirih metov iz igre -, eno podajo in eno ukradeno žogo, izgubil pa je tri žoge.

Dragić je naredil tudi eno osebno napako. Čeprav izkušeni Ljubljančan torej še ni povsem "zagnal motorjev" in uvodoma res ni blestel, je bil njegov prvi koš v dresu Chicaga vseeno prava poslastica. Poslastica, vredna ogleda.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chicago Bulls (@chicagobulls)

Dan prej je priprave na novo sezono začel Vlatko Čančar in s svojim moštvom Denver Nuggets na prvi tekmi klonil proti Oklahoma City Thunderju s 101:112. V noči na četrtek po srednjeevropskem času bo na parket stopil tudi prvi zvezdnik Dallas Mavericks Luka Dončić, ki ga skupaj z ekipo čaka gostovanje v Tulsi.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec