A. B. | 7. 9. 2022, 07:09

VIDEO: Goran Dragić z zlato ekipo na misiji STRASTI! "Na lepe oči" si zlate kolajne ne želijo

Instagram/Goran Dragić

Košarkarska tekma na evropskem prvenstvu je postregla z napetostjo, a tudi dokazovanjem. Po tem, ko je izgledalo, da so naši zlati reprezentanti zaradi poraza proti Bosni in Hercegovini izgubili svojo moč, so znova dokazali, da to ni tako. 

Po spodrsljaju proti Bosni in Hercegovini so Slovenci pred več kot 18.000 gledalci v dvorani Lanxess v Kölnu premagali Nemčijo z 88:80 (21:14, 44:36, 61:55). Čeprav je prav na izgubljeni tekmi izgledalo, da se bodo tudi v medsebojnih odnosih le stežka pobrali, so z zmago dokazali ne le to, da svojega naziva zlate ekipe ne jemljejo samoumevno, temveč da so kot ekipa še zmeraj povezani kot leta 2017. 

Najboljši posamezniki pri Sloveniji so bili Luka Dončić s 36 točkami, Goran Dragić z 18 in Mike Tobey, ki jih je zbral deset.

Po tekmi sta Dragić in Dončić tudi spregovorila prek televizijskega prenosa in postregla z besedami, ki so upanje o končni zmagi prebudile tudi v oboževalcih. 

Ne le besede, tudi dejanja kapetana 

Nekaj hude krvi kapetana slovenske reprezentance in posledičega krhanja komunikacije med celotnim kolektivom ekipe je po izgubi pred nekaj dnevi naše zlate reprezentante dvignilo le še višje. Kaj so bile prve besede Dragića po tekmi, ki je svoj "team" pripeljal do zmage? 

V pogovoru s Sanjo Modrić je prek televizijskega prenosa priznal, da so proti Bosni igrali "zelo slabo" in pojasnil, da "ni bilo prave energije, glave so bile vroče", a so skupaj dokazali, da jih ne gre podcenjevati.

Pokazal je na svojo reprezentančno majico in povedal: "Tukaj imamo Jordan znak na majici, tukaj nam piše Slovenija. Kadarkoli pridemo na igrišče, si bodo vsi želeli igrati z nami, ker vedo, da smo evropski prvaki," k temu pa dodal besede, ki odzvanjajo tudi v srcih vseh njihovih oboževalcev: 

"Zmagali ne bomo na lepoto, ampak kot kolektiv. Tako kot smo igrali danes, lahko samo osvojimo kolajno. To je tisto, o čemer smo se pogovarjali s fanti in danes smo to tudi dokazali."  

Kasneje je kapetan fotografije s tekme delil tudi na Instagramu. Ob njih je zapisal: "Karkoli se zgodi, ostanite skupaj in se naslonite na svojega 'brata', ki stoji ob vas." 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Goran Dragic (@the_1_dragon)

Tiho ni ostal niti prvi zvezdnik tekme 

Ameriški zvezdnik in eden izmed perspektivnejših košarkarjev na svetu Dončić je postregel z dobro energijo in vse močneje je bilo skozi igro čutiti, da so med seboj povezani. "Nekoliko smo se dvignili po tekmi z Bosno. Čestitke vsem, ki so igrali. Oddolžili smo se za poraz proti Bosni. Meta še nimam (2/8 za tri točke), ampak upam, da bo kmalu 'stekel'. Mislim, da smo si to zmago zaslužili," je po tekmi nasmejano dodal. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luka Doncic (@lukadoncic)

Njegovim besedam je kasneje prikimal tudi njegov oče Saša Dončić"Saj sem že velikokrat rekel, da se bo umetna drama pozabila po tej tekmi ali pa po naslednji. Srečen sem zaradi reakcije po tistem porazu proti Bosni, čeprav sem sam bil mnenja, da jih bomo še bolj 'razbili'," je dejal in k temu nanizal še besede o pogumu: 

"Želim povedati, da so res pokazali, kakšna ekipa so; in vidite, danes smo dobili dobre Nemce. Mislim, da imamo še kar nekaj rezerve."

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije