J. Z. | 21. 8. 2022, 12:08

VIDEO: Spretna poteza Gorana Dragića obnorela družbena omrežja!

Twtter/Bobo/fotomontaža

Kapetan slovenske košarkarske reprezentance je na tekmi s Hrvaško igral le nekaj minut, kljub temu pa jo je pomembno zaznamoval. O tem, kar je storil, govoril cela Evropa. 

Slovenski košarkar Goran Dragić je na sinočnji prijateljski tekmi znova dokazal, da je v izvrstni formi. Čeprav je na parketu igral le nekaj minut, je dosegel 19 točk. 

A to ni tisto, s čimer je prepričal športne navdušence. Med izvajanjem avta pod hrvaškim košem je pretental Jaleena Smitha, ki nastopa za hrvaško reprezentanco. 

Ko je opazil trenutek nasprotnikove nepozornosti, je podal žogo samemu sebi in zabil koš. Smith ni imel prave možnosti, da bi mu to preprečil. 

Na družbenih omrežjih so se zvrstili navdušeni komentarji nad potezo slovenskega kapetana. "Ne obrni hrbta zmaju," je zapisal eden. Drugi pa je dodal: "Kak Robin, se vedno je Batman," je dodal drugi.

Pojasnili vzroke za kratko igro

Številni navijači pa so se med tekmo spreševali, zakaj je kapetan igral le nekaj minut. Slovenski selektor Aleksander Sekulić je na novinarski konferenci po tekmi pojasnil vzvode za tako odločitev. Dejal je, da gre za dogovor znotraj ekipe.

Uredništvo

"Goran Dragić je igral toliko, kot smo se dogovorili pred tekmo. Ne želimo si kakšnih poškodb, njega rabimo v top formi na evropskem prvenstvu in tako moramo tempirati njegovo pripravljenost," je dejal Sekulić.

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije