3. 8. 2022, 19:00 | Vir: Sportklub

Zlati reprezentant o Dončiću: "V sebi ima igrivost, s katero se človek zlahka poistoveti."

Profimedia/fotomontaža

Aleksej Nikolić je eden izmed sedmih igralcev zlate reprezentance, ki je leta 2017 pobrala evropski košarkarski naslov. V intervjuju je spregovoril tudi o lastnostih, ki delajo 23-letnega zvezdnika tako posebnega.

Aleksej Nikolić, primorski organizator igre, kot ga imenujejo mnogi športni strokovnjaki, je tisti junak evropskega prvenstva v košarki, ki ga je urednik spletnega Sportkluba Martin Pavčnik poimenoval kot enega od "nenadejanih junakov največjega uspeha v zgodovini slovenskega kolektivnega športa."

V intervjuju za spletni Sportklub je pojasnil, kaj meni o trenutnih napovedih za prihodnost zlate ekipe in pojasnil, zakaj je Luka Dončić vezivo zmagovalne ekipe.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by aleksej nikolic (@alinikolic)

Slovenija je tudi tokrat prvi favorit!

Čeprav je Nikolić do opredeljevanja rezultatov zadržan, je pojasnil: "Če me sprašujete o prihajajočih izzivih, najprej pomislim na kvalifikacijski tekmi za nastop na svetovnem prvenstvu 2023 proti Nemčiji in Estoniji. Ko bo to poglavje zaprto, bom lahko govoril o evropskem prvenstvu." 

Fibini strokovnjaki so ta teden napovedali, da je Slovenija trenutno prvi favorit evropskega prvenstva.

Pripomnil je, da je svetovno prvenstvo vsekakor motivacija in želja za vse člane reprezentance. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by aleksej nikolic (@alinikolic)

"Tudi na tem odru želimo pokazati, kdo in kaj smo. A do tja je še dolga pot," je pojasnil in dodal: "Ne želim razmišljati o mestu v ekipi. Rad bi užival. To je vse."

"Vem, zvenimo kot pokvarjene plošče, a resnično smo bili neizmerno veseli njegove vrnitve." 

Reprezentanca je bila iskreno vesela vrnitve Gorana Dragića, s čimer se je strinjal tudi Nikolić, ki si skupaj z ostalimi člani prizadeva ohraniti kemijo, del katere je tudi 23-letni Luka Dončić.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luka Doncic (@lukadoncic)

Čeprav je rekel, da se mu zdi, da se "kot pokvarjane plošče" ponavljajo o njuni timski vrednosti je po njegovih besedah ta utrip "prav tako eden od temeljev uspeha." 

Z Luko je vse lažje

"On je v osnovi res preprost človek. Zato ga imamo radi. Nič ga ne ponese. Pa bi ga verjetno lahko. S svojim vedenjem ni nikoli nad ostalimi, nikoli pa tudi ne zaostaja," pojasnjuje zlati reprezentant, ki se tako kot mnogi strinja s tem, da je sposoben z vsakim izmed soigralcev najti skupno točko, ki jo izkoristi kot skupno dobro celotne ekipe, in dodaja: "V sebi ima igrivost, s katero se človek zlahka poistoveti."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luka Doncic (@lukadoncic)

"On ima v sebi nekaj čarobnega. To ga dela boljšega in vse to prenaša na nas."

Nikolić je prav tako dodal, da tudi kot vodja Luka vsem vliva dodatno samozavest, pri čemer če dodaja: "A ko nato prestopimo reprezentančni prag in je poleg tudi Luka, nas on kot vodja ponese naprej."