11. 9. 2022, 15:16 | Vir: STA

Znano je, s kom se bodo slovenski košarkarji udarili za uvrstitev v polfinale EuroBasketa!

Twitter/Košarkarska zveza Slovenije

Slovenska reprezentanca, ki brani naslov evropskih prvakov, se bo v četrtfinalu v sredo pomerila v pomembnem dvoboju. Nasproti jim bodo stali močni nasprotniki, a naši verjamejo, da lahko ponovijo uspeh iz leta 2017. 

Košarkarji Slovenije bodo v sredo, 14. septembra, v četrtfinalu evropskega prvenstva v Berlinu igrali s Poljsko. Slednja je v uvodnem dvoboju drugega dne osmine finala v Berlinu premagala Ukrajino s 94:86 (24:21, 42:45, 69:67).

Ura sredine tekme bo znana zvečer oziroma v ponedeljek po vseh odigranih dvobojih osmine finala. Termina sta 17.15 in 20.30. Poleg izbrancev selektorja Aleksandra Sekulića so si včeraj mesto v četrtfinalu zagotovile Nemčija, Francija ter Španija. 

Do srede bodo imeli slovenski košarkarji dovolj časa, da se spočijejo. Luka Dončić je po sobotni tekmi dejal, da  ima občutek, kot da je zadel na loteriji, saj ima zdaj tri dni odmora do naslednje tekme. Na vprašanje, koliko udarcev prejme na tekmo, je povedal: "To je sestavni del igre, je pa res, da jih na tem turnirju dobim kar veliko. A treba je iti čez to."

Fiba

O nekoli slabši predstavi reprezentance v boju z Belgijo pa je dejal, da so se zavedali, da tekma ne bo lahka. "Belgija je igrala dobro v napadu, zadevala z razdalje in bila tri četrtine v igri za presenečenje. V zadnjih desetih minutah smo dali v višjo prestavo in zanesljivo prišli do zmage. Morda danes nisem dovolj podajal žoge soigralcem, a važno je, da smo zmagali," je dodal. 

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije