Uredništvo | 16. 10. 2024, 21:00

V uničujočem požaru tragično umrl znan športnik: "Dim je bil tako gost, da nisem mogel dihati"

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Njegova mama in sestra sta se na srečo uspeli rešiti.

46-letni Zbigniew Marculewicz, nekdanji poljski košarkar, je umrl 13. oktobra, ko je v njegovi hiši v vasi Nowodziel na poljsko-beloruski meji izbruhnil požar. Marculewicz je leta igral na najvišji ravni na Poljskem. Mama in sestra nekdanjega športnika sta na srečo preživeli. Do požara naj bi prišlo zaradi saj v dimniku, ki so se vnele.

Marculewicz je svojo kariero začel v 90. letih, najboljše rezultate pa je dosegel na začetku tega stoletja. Bil je sredinski igralec. V svoji karieri je Poljak odigral preko 280 tekem. S klubom Polpharma Starogard Gdanski je leta 2004 dominiral v prvenstvu, dve leti pozneje pa je prišel do finala poljskega pokala, navaja Index.

"Občutek nemoči je bil grozen"

V času požara mu je na pomoč poskušal priskočiti sosed. "Ko sem videl, da se iz sosedove hiše kadi, sem takoj stekel na pomoč. Stavba je hitro zagorela. Videl sem njegovo sestro, kako vodi mamo ven. Mama Irena je kričala, naj rešim njegovega sina," je opisal sosed.

"Dim je bil tako gost, da nisem mogel dihati, nič se ni videlo. Občutek nemoči je bil grozen. Sploh ne vem, če bi ga lahko sploh zvlekel ven. Bil je velik dva metra. Gasilci so prispeli hitro, a na žalost ne dovolj hitro zanj."

Novo na Metroplay: "Bil sem že na meji, ampak sem speljal do konca" | Andrej Škufca