Uredništvo | 11. 7. 2024, 21:19

Kralj Karel III. pred finalom angleškim nogometašem poslal sporočilo: "Preden bo treba v zadnji minuti izvajati čudeže ... "

Profimedia

Britanski monarh je znan po svojem subtilnem smislu za humor.

Britanski kralj Karel III. je angleški reprezentanci čestital za uvrstitev v finale evropskega prvenstva v Nemčiji, ob tem pa v šaljivem slogu igralcem sporočil, naj pomislijo na kolektivni srčni utrip in krvni pritisk naroda. Kralj je sicer znan po svojem subtilnem humorju, ki je pri njem zmeraj prisoten, piše Dnevnik.hr.

profimedia

Šaljiva spodbuda nogometašem

"S soprogo se pridružujeva celotni družini in vam iskreno čestitava za uvrstitev v finale evropskega prvenstva ter pošiljava najboljše želje za nedeljsko tekmo," je dejal kralj. 

"Če vas smem spodbuditi, da si zagotovite zmago, preden bo treba v zadnji minuti izvajati čudeže ali še eno dramo s penali, sem prepričan, da bi bila obremenitev kolektivnega srčnega utripa in krvnega tlaka naroda precej manjša," je v svojem slogu povedal kralj. "Srečno, Anglija!" je zaključil.

Profimedia

Na finalno tekmo tudi princ William

Anglija bo po tem, ko je v polfinalu evropskega prvenstva z 2:1 premagala Nizozemsko, v finalu igrala proti Španiji. Finalne tekme, ki bo potekala v Berlinu, se bo udeležil tudi princ William, ki je sicer tudi strasten navijač nogometnega kluba Aston Villa.

Tudi William je ob uvrstitvi v finale čestital angleškim nogometašem, posebej pa je izpostavil Ollieja Watkinsona, igralca njegovega priljubljenega kluba. "Kako lep gol, Ollie. Čestitam Angliji, finalistu Eura," je zapisal na omrežju X.

Novo na Metroplay: "Bil sem že na meji, ampak sem speljal do konca" | Andrej Škufca