E. Č. | 23. 9. 2024, 13:44

Tragedija pretresla slovenske zamejce: umrl 16-letni športnik, nogometna tekma odpovedana

Kras Repen

Klub dveh nekdanjih slovenski reprezentantov je odpovedal tekmo po tragediji, ki je šokirala zamejce v Italiji.

Bilo mu je komaj 16 let... Slovenske zamejce v sosednji Italiji je pretresla tragična smrt 16-letnega fanta, ki je med spanjem za vedno zaprl svoje oči. Erik je bil poznan kot nadobudni športnik, med drugim se je pred časom dokazoval pri italijanskem nižjeligaškem klubu Kras Repen.

Kras Repen, ki nastopa v četrti italijanski ligi, združuje zamejce v obmejnem kraju Repentabor, zanj igrajo tudi številni slovenski nogometaši, med drugim nekdanji slovenski reprezentant Etien Velikonja in dolgoletni branilec Maribora Aleksander Rajčević, ki je v preteklosti prav tako nosil dres z državnim grbom. 

"Žalostna vest je danes zjutraj vseh presenetila ko si nas prehitro zapustil. Vedno boš v naših srcih, vedno boš naš Redboys, vedno boš ostal vsem v spominu tak kot si bil vedno, nasmejan in poln energije. Počivaj v miru, Erik," so zapisal pri Krasu, ki je po tragični najstnikovi smrti odpovedal ligaško tekmo proti klubu Rive d'Arcano Flaibano.

Kot poroča Rai, se Erik ni prebudil iz spanja, zjutraj ga je v njegovi postelji našla njegova pretresena mama. Zdravniki, ki so se hitro odzvali klicu na pomoč, so lahko le potrdili mladeničevo smrt. Umrl je naravne smrti.

Novo na Metroplay: Luka Mesec o sedanjem delu vlade in dosežkih, ki bi jih izpostavil