21. 4. 2024, 16:26 | Vir: STA

Po šoku, ko so ostale brez finala, Krimovke pričakovano do zmage!

Facebook/Krim

Ljubljančanke so v malem finalu premagale Izolo z 42:16 (20:6).

Rokometašice Krima Mercatorja so pričakovano zanesljivo osvojile končno tretje mesto na zaključnem turnirju pokala Slovenije v Litiji. Izbranke Dragana Adžića so v malem finalu Primorkam dovolile držati korak le do izida 4:4, potem pa se je tehtnica hitro začela nagibati na stran Krima. Ta je polčas dobil kar z 20:6. Drugi del je bil tako zgolj formalnost, v 34. minuti je bila razlika že 18 zadetkov, v 40. že 20, najvišja pa je znašala končnih 26 golov.

Elena Erceg je pri Krimu dosegla 10 zadetkov, enega manj pa Ema Abina. Pri Izoli je bila s petimi goli najboljša Neja Polak.

Administrativna napaka

Krim, ki je doslej zbral 28 pokalnih lovorik, bi moral sicer igrati v finalu, potem ko je v soboto s 34:33 ugnal ajdovski Mlinotest. A vodstvo tekmovanja je naknadno za zeleno mizo obračun registriralo z izidom 0:10 v korist ajdovske zasedbe.

Krim je namreč v soboto nastopil z dvema igralkama, ki nista imeli pravice nastopa. V skladu z 38. členom pravilnika o rokometnih tekmovanjih, ekipa, ki stori takšen prekršek, izgubi tekmo z rezultatom 0:10.

Kot so v izjavi za javnost sporočili z Rokometne zveze Slovenije, imajo klubi tudi v pokalu Slovenije pravico nastopa šestih igralk brez pravice nastopa za državno reprezentanco Slovenije, Krim Mercator pa je na tekmi nastopil z osmimi. Tako je mesto v finalu prepustil Mlinotestu, ki ga ob 17.30 čaka veliki finale z domačinkami iz Litije. Rokometašice teh dveh ekip se bosta merili za prvi članski naslov v zgodovini obeh klubov.

Pokalna lovorika se jim je izmuznila le dvakrat

V sezonah 1991/92 in 1997/98 je bila boljša druga ljubljanska ekipa, Olimpija. V sezoni 2019/20 je bilo tekmovanje prekinjeno zaradi pandemije koronavirusa, iz istega razloga pa naslednjo sezono pokalnega tekmovanja ni bilo.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol