9. 7. 2024, 13:36 | Vir: STA

Kylian Mbappe presegel izjemen dosežek Benjamina Šeška, ki se je v skupinskem delu evropskega prvenstva prebil med ...

Profimedia/fotomontaža

Našega reprezentančnega napadalca so si po tem uspehu v Nemčiji dobro zapomnili.

Potem ko je v skupinskem delu nogometnega evropskega prvenstva v Nemčiji slovenski reprezentant Benjamin Šeško dosegel najvišjo izmerjeno hitrost na tekmah, mu je zdaj primat odvzel francoski zvezdnik Kylian Mbappe.

Profimedia

Čeprav za 25-letnikom, ki bo okrepil že tako zvezdniško zasedbo madridskega Reala, ni posebej izstopajoč turnir v Nemčiji, saj je dosegel le en gol in še tistega z bele pike, pa je prevzel prvo mesto na lestvici po izmerjeni hitrosti.

Šeško ostaja tretji najhitrejši

Kot so na uradnem računu EP objavili na družbenem omrežju X, je Mbappe dosegel doslej najvišjo hitrost s 36,5 kilometra na uro. Sledi mu Španec Ferran Torres s 36 kilometri na uro, Šeško pa za zdaj ostaja na "stopničkah" s 35,9 km/h.

Mbappe bo imel tako kot Torres še priložnost izboljšati dosežek. Francija in Španija se bosta namreč nocoj ob 21. uri v Münchnu pomerila na prvi polfinalni tekmi. Drugi polfinale bo v sredo med Anglijo in Nizozemsko.

Novo na Metroplay: Lahko spreminjamo življenja ljudi | dr. Marko Bošnjak, predsednik Evropskega sodišča za človekove pravice