STA/Uredništvo | 4. 7. 2024, 21:55

Odlični vtisi po perfektni tekmi proti Novi Zelandiji: Luka Dončić obžaloval le eno stvar ...

Profimedia

Po nesrečni tekmi s Hrvaško je slovenska reprezentanca pokazala, iz kakšnega testa je v resnici narejena. 

Slovenska košarkarska reprezentanca je danes z visoko zmago proti Novi Zelandiji potrdila, da ostajajo v igri za olimpijske igre. Slovenci so nanizali kar 104 koše, medtem ko se so se košarkarji Nove Zelandije ustavili pri 78. S tekmo so zadovoljni tudi naši košarkarji, ki so hoteli popraviti slab vtis po ponesrečeni tekmi s Hrvaško.

Profimedia

Grčija bo težek nasprotnik

"Zavedali smo se, da smo proti Hrvaški razočarali slovenske navijače in da moramo pokazati boljšo sliko na parketu. Danes je bila to prava Slovenija," je po tekmi dejal Luka Dončič, ki je obžaloval le, da ni zadel tistega zadnjega meta, ki bi Sloveniji v polfinalu prinesel lažjega tekmeca.

"A Grčijo moramo premagati, če hočemo na olimpijske igre. Vseeno je ali v polfinalu ali v finalu. Zagotovo pa to ni lahka naloga, saj imajo poleg Giannisa Antetokounmpa še nekaj odličnih igralcev," je prepričan slovenski košarkarski zvezdnik. "Za zmago bomo potrebovali perfektno tekmo," je zaključil.

Profimedia

Najmočnejši, ko je to potrebno

S tekmo je zadovoljen tudi selektor Aleksander Sekulić, ki je dejal, da je bila to tekma za biti ali ne biti: "Navdušil me je odgovor igralcev po anemični predstavi proti Hrvaški." Dodal je, da je kot trener na košarkarje ponosen in moral priznati, da je na klopi užival, koj e gledal, kako so igrali in se borili.

"Prav vsak od njih je dal svoj maksimum in znova smo dokazali, da smo najmočnejši, ko je to najbolj potrebno. Z zmago smo si kupili vozovnico za polfinale, v katerem nas čaka favorizirana Grčija, ki ima zastrašujoče močno zasedbo. Zagotovo bo to prava poslastica za košarkarske sladokusce," je zaključil.

Novo na Metroplay: Z Manco Trampuš o ustvarjanju s Koala Voice in vlogi pojoče krave