6. 9. 2024, 09:45 | Vir: STA

Čustvena tekma v čast Draženu Petroviću: zaigral tudi Luka Dončić (VIDEO)

Profimedia/fotomontaža

Pokojni košarkar bi praznoval 60 let.

Zagrebška dvora Arena je bila sinoči prizorišče velikega košarkarskega spektakla v čast preminulemu hrvaškemu zvezdniku Draženu Petroviću, ki bi v četrtek slavil 60. rojstni dan. Memorialna tekma je v Zagrebu zbrala številne nekdanje in zdajšnje evropske in svetovne košarkarske zvezde, med njimi je bil tudi Slovenec Luka Dončić.

Spektakel pred razprodano Areno, ki sprejme 16.500 gledalcev, se je začel s kratkim filmom o Draženu Petroviću in njegovi športni poti, ki se je začela v rodnem Šibeniku, nadaljevala prek Cibone, madridskega Reala, Portlanda in New Jerseyja. Neizogibni so bili tudi trenutki z olimpijskih iger v Barceloni leta 1992, ko je Hrvaška igrala v finalu in izgubila proti ameriškemu sanjskemu moštvu.

X/Yugoslavya Gurusu

"Dražen bi z veseljem igral v takšnem čudovitem vzdušju," je dejal Aleksandar Petrović, nato pa so na sredino parketa prišli dva hrvaška zvezdnika lige NBA Bojan Bogdanović in Dario Šarić ter velika svetovna zvezda, Dončić. "O Draženu sem veliko slišal, od ljudi, ki so igrali z njim, in res mi je v čast, da sem tukaj," je ob tem povedal slovenski zvezdnik Dončić.

"Moj prvi klub se je imenoval Dražen Petrović. Imam zelo lepe spomine s tistih začetkov, ko sem odraščal ob zgodbah o Draženu. Počaščen sem, da sva iz istega mesta in da sem svoje prve košarkarske korake naredil v njegovi akademiji," pa je dejal hrvaški reprezentant Šarić.

Osrednji dogodek je bila ekshibicijska tekma med Hrvaško in ekipo Dražena, ki so jo zapolnila številna zveneča evroligaška imena, iz prve vrste pa so vse budno spremljali nekdanji zvezdniki tega športa. Šlo je za Petrovićeve soigralce iz hrvaške reprezentance in generacije 1992 ter njegovi soigralci iz jugoslovanske reprezentance in številne druge nekdanje košarkarske zvezde z vseh koncev sveta. Tekma je bila izključno revijalnega značaja, vsak premor pa so namenili obujanju spominov na Petrovićevo pot.

Novo na Metroplay: Ninna Kozorog prekinila molk | N1 podkast s Suzano Lovec