N. V. | 24. 9. 2024, 09:02

Slovenskega kolesarja je (tik pred svetovnim prvenstvom) zbil avtomobil (FOTO)

Instagram/Luka Mezgec

Pridobili smo fotografije prometne nesreče, kjer jo je skupil eden naših najboljših kolesarjev.

Slovenska kolesarska reprezentanca pred glavnim dejanjem letošnjega svetovnega prvenstva v cestnem kolesarstvu nima sreče. Po tem, ko je pred nekaj dnevi med ogledom trase za dirko svetovne serije na makadamu padel in se poškodoval Matej Mohorič, se je neprijetna nesreča zgodila tudi kolesarju Luku Mezgecu.

Avtomobil zbil Mezgeca

Med sproščenim mestnim kolesarjenjem v Belgiji je v Mezgeca trčil avtomobil. Na srečo jo je 36-letni Kranjčan odnesel le s prasko.

Mezgec je na Instagramu delil nekaj fotografij neprijetnega dogodka. Ob posnetku poškodovanega kolesa se je pošalil, da je pravkar porabil eno izmed svojih "mačjih življenj", in dodal, da ima veliko srečo, saj jo je odnesel le z manjšo prasko. Sodeč po fotografijah, je Mezgec trčil v vetrobransko steklo avtomobila znamke Audi, vendar je v tem primeru večjo škodo utrpel prav avtomobil nemškega proizvajalca.

Fotografije prometne nesreče

Instagram/Luka Mezgec
Instagram/Luka Mezgec
Instagram/Luka Mezgec
Instagram/Luka Mezgec

Prometna nesreča tik pred svetovnim prvenstvom

Na srečo Mezgec ni huje poškodoval in bo lahko v nedeljo 29. septembra nastopil na vrhuncu svetovnega prvenstva v Zürichu. Šlo bo za 273,9 kilometra dolgo cestno dirko, na kateri bodo poleg Mezgeca nastopili še Primož Roglič, Tadej Pogačar, Matej Mohorič, Jan Tratnik, Matevž Govekar, Domen Novak in Jaka Primožič.

Novo na Metroplay: Peter Prevc iskreno o težkih trenutkih kariere in o očetovstvu | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem