Uredništvo | 6. 8. 2024, 15:45

Kot strela z jasnega: nekdanja tekmica Tine Maze se ločuje

Facebook/Maria Höfl-Riesch

Poročena sta bila 13 let. 

Maria Höfl-Riesch, nekdanja nemška smučarka in tekmica Tine Maze, se ločuje od športnega agenta Marcusa Höfla. Poročena sta bila 13 let, v zvezi pa sta bila od leta 2010. Novico o ločitvi je par sporočil na družbenih omrežjih. 

"Po tehtnem premisleku in s težkim srcem sva se odločila, da bova šla od zdaj naprej vsak svojo pot. Na žalost se je najino življenje razvilo v zelo različne smeri, vendar bova ostala povezana tako poslovno kot prijateljsko. Skupaj sva preživela čudovite trenutke in nanje bova vedno imela lepe spomine," sta zapisala nekdanja zakonca. Težave sta imela že leta 2018. Bild je poročal, da naj bi bila zaradi drugega moškega na robu ločitve. Vendar sta si očitno takrat dala še eno priložnost. 

Legendarna športnica

Maria Höfl-Riesch je pred desetletjem spadala med najboljše smučarke na svetu. V svoji karieri je osvojila kar štiri olimpijske medalje in šest medalj s svetovnih prvenstev. V svetovnem pokalu je zbrala 27 zmag. Za zmago se je večkrat borila s slovensko legendarno smučarko Tino Maze. Nemka je športno pot končala leta 2014. Pozneje je potovala in se preizkusila v vlogi strokovne televizijske komentatorke. 

Novo na Metroplay: Z Manco Trampuš o ustvarjanju s Koala Voice in vlogi pojoče krave