N. Vo. | 2. 7. 2024, 16:06

Naša atletinja odpovedala nastop na olimpijskih igrah, to je razlog

Bobo

Maruša Mišmaš Zrimšek zaradi poškodbe ne bo nastopila na olimpijskih igrah v Parizu.

Slovenska vrhunska atletinja Maruša Mišmaš Zrimšek bo zaradi poškodbe izpustila nastop na letošnjih olimpijskih igrah v Parizu. Maruša, ki je v preteklosti navduševala z odličnimi dosežki in nastopi, se trenutno sooča s poškodbo, ki ji onemogoča sodelovanje na največjem mednarodnem športnem dogodku.

"Kljub izjemni predanosti in trudu, ki ga je vložila v priprave, je športnica zaradi nepredvidene poškodbe primorana izpustiti letošnje igre. Njen prispevek k slovenski atletiki je neizmeren, in prepričani smo, da bo še naprej blestela na svojem športnem področju," so sporočili iz Olimpijskega komiteja Slovenije in izrazili popolno podporo pri njeni rehabilitaciji in nadaljnjih pripravah.

"Maruši želimo čimprejšnje okrevanje in verjamemo, da bo kljub trenutnim težavam svojo neizmerno strast in talent usmerila proti novim ciljem in izzivom," so se odzvali iz OKS-ZŠZ. Prav tako verjamejo, da bo po olimpijskih sanjah ponovno posegla na poletnih olimpijskih igrah v Los Angelesu leta 2028.

Olimpijska reprezentanca Slovenije bo sicer znana v ponedeljek, 8. julija, ko bo izvršni odbor OKS-ZŠZ imenoval člane letošnje olimpijske odprave.

Novo na Metroplay: Luka Mesec o sedanjem delu vlade in dosežkih, ki bi jih izpostavil