5. 9. 2024, 17:03 | Vir: STA

Pritiski vodstva in nepotizem: slovenskemu nogometnemu trenerju je prekipelo, zapustil je klub

Mura

Novica, ki bo presenetila navijače: priljubljeni trener odhaja.

Slovenski nogometni trener Tonči Žlogar ni več trener prvoligaša Mure. Šestinštiridesetletnik je izpostavil "različne poglede na nogomet in prihodnost Mure". Tudi klub iz Murske Sobote je potrdil, da Žlogar ni več trener Mure.

Razlog za odhod iz Mure

Žlogar naj bi prekinil sodelovanje s klubom zaradi pritiskov vodstva oziroma novih ameriških lastnikov na čelu z Georgeom Juncajem. Sporno naj bi bilo predvsem narekovanje, kdo naj zasede mesto v ekipi, s čimer se 46-letni strokovnjak ni strinjal. 

"Z vodstvom imamo različne poglede na nogomet in prihodnost Mure. Zahvaljujem se Robertu KuzmičuRobertu Korenu in Amirju Ružniću za priložnost. Muro sem prevzel, da bi se vrnil na trenerski zemljevid in da bi prišli do dobrih rezultatov. Mislim, da smo ekipo stabilizirali. Dobro smo vstopili v prvenstvo. Zahvalil bi se vsem igralcem in navijačem ter zaželel črno-belim vse dobro v prihodnosti," je dejal Žlogar.

Mura je danes prejela ponujen odstop Žlogarja in potrdila njegov odhod. "Žlogar od danes naprej ni več trener Mure. Žlogar in vodstvo kluba so se po pogovorih sporazumeli o prekinitvi sodelovanja. Sodelujoči po pogovorih o viziji nadaljnjega razvoja članske ekipe ocenjujejo, da je sprejeta odločitev najboljša za obe strani in odgovorna do kluba," so zapisali na spletni strani.

Spremembe v Muri

Mura na lestvici po sedmih tekmah zaseda peto mesto z 12 osvojenimi točkami, s čimer tri točke zaostaja za vodilno Olimpijo. V soboškem klubu so se pred kratkim okrepili s tremi igralci ameriškega kluba Michigan Stars, ki je prav tako v Juncajevi lasti. Med temi igralci so Hunter OlsonColin Stripling in Steven Juncaj, sin lastnika. Ekipo naj bi začasno vodil Matjaž Kek mlajši, prvi kandidat za klop Mure pa naj bi bil Oskar Drobne.

Novo na Metroplay: Ninna Kozorog prekinila molk | N1 podkast s Suzano Lovec