27. 9. 2024, 16:42 | Vir: STA

Tragedija na svetovnem prvenstvu v kolesarstvu: mlada tekmovalka po hudem padcu podlegla poškodbam

Profimedia

Pri tem priljubljenem športu je zadnje vse več resnih padcev z najhujšim izidom.

Mlada švicarska kolesarska Muriel Furrer, ki se je v četrtek hudo poškodovala po padcu na cestni dirki svetovnega prvenstva, je danes umrla v bolnišnici v Zürichu.

V bolnišnico prišla v kritičnem stanju

Osemnajstletna Švicarka je v četrtek na tekmi mladink resno padla in utrpela hudo travmatično poškodbo možganov. Nesreča se je zgodila v gozdu na severni strani Züriškega jezera. Po nesreči so jo zaradi hudih poškodb glave s helikopterjem prepeljali v bolnišnico, kamor je prišla v kritičnem stanju. Po poročanju švicarskih medijev so prireditelji po nesreči v gozdu potrebovali več minut, da so mlado kolesarko našli.

"Uci in organizacijski odbor svetovnega prvenstva z veliko žalostjo sporočata, da je mlada Švicarka Muriel Furrer umrla v univerzitetni bolnišnici v Zürichu. Izgubili smo kolesarko, ki je imela pred seboj svetlo prihodnost," je sporočila krovna mednarodna kolesarska zveza Uci.

Profimedia

Vse več resnih padcev v kolesarstvu

Že pred tem pa so prireditelji sporočili, da se bo po posvetu organizatorjev z družino nesrečne kolesarke svetovno prvenstvo kljub tragičnemu dogodku nadaljevalo po prvotnem urniku.

V zadnjem času je pri kolesarstvu vse več resnih padcev. Julija je Norvežan Andre Drege med dirko po Avstriji padel in umrl pri spustu z Grossglocknerja. Junija 2023 je Švicar Gino Mäder dan po padcu pri spustu s prelaza Albula podlegel poškodbam. Mäderjeva smrt je sprožila obširnejšo razpravo o varnosti.

Novo na Metroplay: Peter Prevc iskreno o težkih trenutkih kariere in o očetovstvu | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem