19. 4. 2022, 23:11 | Vir: Sportklub

NEVERJETEN razplet tekme v Stožicah!

Foto: KK Cedevita Olimpija

Košarkarji Cedevite Olimpije so četrtfinalisti evropskega pokala! V fantastični predstavi v lepo zapolnjenih Stožicah so povsem nadigrali turško Ankaro, že do polčasa ušli za 22 točk in tekmo le še mirno pripeljali do konca (93:80).

V dvorani Stožice je približno osem tisoč navijačev od prve do zadnje minute spremljalo dominacijo svojih ljubljencev. To je prvič po zelo dolgem času, ko je košarki uspelo zapolniti dvorano v Stožicah. In na srečo ni bilo zaman, saj so zmaji ob podpori svojih navijačev uničili Ankaro in v Stožicah je zavladala evforija.

Trener Olimpije Jurica Golemac je po koncu tekme povedal: “Čestitke igralcem in navijačem. Izjemna osredotočenost, vseh 40 minut smo nadzirali tekmo. Ne zadovoljujemo se s tem, gremo naprej.

Nazadnje je Olimpiji uspelo razprodati Tivoli leta 2001, ko je Union Olimpija z Jurico Golemcem še v igralski vlogi v četrtfinalu Evrolige proti kasnejšemu prvaku Kinder Bologni. Dan, ko so Ljubljančani nazadnje zaigrali v izločilnih bojih evropskega tekmovanja.

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije