Uredništvo | 22. 7. 2024, 13:12

Nika Prevc, kot je še niste videli: 19-letnica blestela v maturantski obleki (FOTO)

Instagram/komartinkara

Izgledala je naravnost fantastično. 

Nika Prevc, uspešna smučarska skakalka in skupna zmagovalka sezone 2023/24, je po zaključku sezone našla čas, da se udeleži svojega maturantskega plesa in se poslovi od srednješolskih klopi. 19-letnica je imela skodrane lase. Blestela je v roza obleki, na naramnicah pa je imela bele pentlje. Nosila je srebrno zapestnico. Njena sošolka Tinkara Komar, ki je prav tako smučarska skakalka, je na družbenih omrežjih delila skupno fotografijo, na kateri sta obe nasmejani. 

Instagram/komartinkara

Po maturantskem plesu se je Prevčeva odpravila na počitnice v Italijo. Fotografirala se je pred ikoničnim poševnim stolpom v Pisi, obiskala pa je tudi mesto Modena. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nika Prevc (@nikaprevc)

Več kot uspešno leto

Nika Prevc si bo letošnje leto zapomnila za vedno. V sezoni 2023/2024 je zmagala kar sedemkrat. Marca je posledično osvojila veliki kristalni globus. "Zelo dolgo in težko sem čakala ta dan. Izjemno lepo je dvigniti veliki globus pred domačimi navijači," je povedala po zmagi v skupnem seštevku. Istega meseca se je od smučarskih skokov poslovil njen brat Peter Prevc, ki ji je bil v velik vzor. 

19-letnica velja za zadržano skakalko, zaradi česar je bila v preteklosti tarča kritik. Mnogi so kritizirali njene kratke izjave po tekmah in ji očitali, da so ji pogovori z novinarji po koncu tekem očitno odveč. Kljub temu jo je slovenska javnost vzljubila, saj se je večkrat dokazala s svojimi vrhunskimi rezultati. 

Novo na Metroplay: "Potopljena sem v globoko modrino" | Živa Ploj Peršuh