13. 5. 2024, 09:09 | Vir: STA

Slovenska veslača se ta teden podajata v Luzern, v obeh konkurencah skifistov na voljo le še tri mesta: "Dobro je le to, da ... "

Veslanje

Bobo

Švicarski Luzern bo konec tedna gostil zadnje kvalifikacijske regate za uvrstitev na olimpijske igre v Parizu. 

Slovenska veslača Nina Kostanjšek in Isak Žvegelj se ta teden podajata v švicarski Luzern, ki bo konec tedna gostil zadnje kvalifikacijske regate za uvrstitev na olimpijske igre v Parizu. V obeh konkurencah skifistov so na voljo še tri mesta.

Oba slovenska veslača sta na olimpijskih kvalifikacijah sodelovala že aprila v Szegedu in bila oba mesto prekratka v tekmi evropskih posadk. Luzern bo priložnost za veslače z vseh kontinentov.

"Česa bistvenega se v nekaj tednih ne da spremeniti. Dobro je le to, da so Francozi vrnili svoje kvote, ki jim pripadajo kot gostiteljem prvenstva, zato se bodo veslači v Luzernu borili za tri in ne le za dve vozovnici za Pariz," je pred potjo na Rdeče jezero povedal selektor slovenskih veslačev Jan Ilar.

Slovenija se je znašla na 25. mestu na seznamu najdražjih držav v Evropi.

Slovenija se je znašla na 25. mestu na seznamu najdražjih držav v Evropi.

Tina Kosec/Bobo

V Luzern bo nato potoval tudi Filip Matej Pfeifer, ki pa bo tam nastopil v svetovnem pokalu. Obetavna Mariborčana Jakob Brglez in Arne Završnik v svetovnem pokalu še ne nastopata. Njun cilj bo visoka uvrstitev na svetovnem prvenstvu do 23 let avgusta v Kanadi.

Novo na Metroplay: "Po srcu sem rokerica." - Nina Strnad | Elle podkast