STA/Uredništvo | 14. 7. 2024, 21:01

Nocoj bo vse jasno: Anglija ali Španija?

Profimedia

V Berlinu se je začelo zadnje dejanje evropskega prvenstva!

Za naslov prvaka se na kultnem olimpijskem stadionu merita Anglija in Španija.

Zadnje postavitve 

V postavi Anglije je prišlo do precejšnjega presenečenja. Na levi strani namreč začenja Luke Shaw, prvič na tem prvenstvu in sploh prvič po 18. februarju. V zaključku klubske sezone se je namreč ukvarjal s poškodbo zadnje stegenske mišice. Selektor Gareth Southgate se je znova odločil za tri osrednje branilce, Bukayo Saka je na desni strani, v sredini Kobe Mainoo in Declan Rice, v napadu pa bosta Harryju Kanu v največjo pomoč Phil Foden in Jude Bellingham.

Profimedia

Pri Špancih je v primerjavi s polfinalno tekmo prišlo do dveh sprememb. Vrnila sta se Dani Carvajal in Robin Le Normand, ki sta obračun s francozi izpustila zaradi kartonov.

Profimedia

Angleško ekipo nocoj podpira tudi britanski prestolonaslednik princ William, z njim je tudi njegov najstarejši sin, princ George.

Profimedia

Čeferin: "Mislim, da so možnosti 50:50"

"Španija je igrala najbolje med vsemi na tem turnirju, fascinirala me je, čeprav je bila pred EP ena izmed favoritinj. Anglija ima najboljše igralce in je kot ekipa ves čas napredovala. Začela je bolj sramežljivo, v polfinalu pa so že pokazali izjemno predstavo," je menil Čeferin v polurnem pogovoru za Legends Lounge.

profimedia

Pri Angležih ga je najbolj navdušil Jude Bellingham, tudi kapetan Harry Kane, izpostavil je Rodrija kot "možgane" Španije. Pa tudi Hvičo Kvarachelio v ekipi Gruzije in Žana Karničnika, "ki je nepoznan prišel iz slovenske lige in je imel izjemen turnir".

Profimedia

Izpostavil je odnos angleških medijev do selektorja Garetha Southgata, ki je bil večji del turnirja, pa že tudi pred njim, tarča številnih kritik. "Z gnusom sem spremljal, kako so se angleški mediji lotili Southgata, ki je najboljši selektor v angleški zgodovini in je ob polfinalu postal junak. To, kar so počeli, ni bilo pošteno."

Čeferin: prvenstvo v Nemčiji je bilo izjemno uspešno

"Izjemen turnir, navijači, zanimive tekme s tesnmi odločitvami. Veliko sreče za nekatere, denimo za Anglijo, na drugi strani pa precej nesreče, kot je bilo to v primeru moje Slovenije. Po tekmi Slovenije in Portugalske nisem mogel zaspati, a tega navijaškega v sebi ne morem kazati na tribunah. Tega nisem počel že, ko sem bil predsednik Nogometne zveze Slovenije," je dejal Slovenec.

Profimedia

Novo na Metroplay: "Praktično vse plačujem s telefonom ali uro!" | Aleš Petejan, Mastercard Slovenija