9. 6. 2022, 11:43

Boj izven igrišča se nadaljuje: bo Fifa reprezentanco črtala s svetovnega prvenstva?

Twitter/Gaming Bell

Nogometna zveza Čila je Fifi poslala zahtevo za začetek preiskave o uvrstitvi Ekvadorja na svetovno prvenstvo. 

Škandal je zaznamoval južnoameriške kvalifikacije za svetovno prvenstvo v Katarju, potem ko je prišlo do poročila, da je en ekvadorski nogometaš, ki si je izboril nastop na svetovnem prvenstvu, ponaredil dokumente in da je pravzaprav Kolumbijec.

Nogometna zveza Čila je Fifi poslala zahtevo za začetek preiskave o uvrstitvi Ekvadorja na svetovno prvenstvo. Čilska nogometna zveza je krovni organizaciji svetovnega nogometa poročala, da se je Byron Castillo dejansko rodil leta 1996 v Kolumbiji in ne leta 1998 v Ekvadorju, kot je navedeno v njegovi dokumentaciji.

Igral na tekmah s Čilom, ki zdaj išče pravico

Čilenci so na dveh tekmah z Ekvadorjem osvojili le eno točko, na obeh tekmah pa je Castillo igral. Zdi se, da je Eduardo Carlezzo, odvetnik, ki zastopa Čile v tej zadevi, našel ključne dokaze. Fifi je namreč predložil dokument z dne 25. novembra 1996, ki ga je cerkev verificirala 1. junija letos, saj gre za krstni list.

V dokumentu je zapisano, da se je Castillo rodil 25. junija 1996 v Kolumbiji. Gre za enega od dveh dokumentov v korist Čilencev, drugi pa je poročni list Castillovih staršev, ki navaja, da sta se poročila v Tumacu v Kolumbiji.

Marca

Tuji mediji pišejo, da bo Fifa odločitev sprejela v petek, 10. junija. 

Ekvador je bil v skupini izžreban skupaj z gostiteljem Katarjem, Nizozemsko in Senegalom. Čilenci upajo, da bo Fifa Ekvadorce kaznovala in jim iz dvoboja z njimi dodelila 6 točk, s čimer bi si izborili nastop na svetovnem prvenstvu

Novo na Metroplay: Za komisarja dati Janšo? | N1 podkast s Suzano Lovec