J. B. | 30. 11. 2022, 10:24

Cristiano Ronaldo bo podpisal najboljšo pogodbo v zgodovini nogometa: v dveh letih in pol bo zaslužil neverjetnih 500 milijonov evrov!

Twitter/Free kick

V dvajsetih letih je kot nogometaš zaslužil skoraj pol milijarde evrov. Zdaj bo enak znesek na račun dodal v vsega dveh letih in pol. Legendarnemu Portugalcu so se odprla vrata v zlato jamo.

Nekateri največji evropski nogometni klubi niso bili pretirano navdušeni nad idejo, da bi v svoje vrste povabili Cristiana Ronalda. Toda Portugalcu ne bo nič hudega. Legendarni nogometaš je kljub temu ekspresno hitro našel nov klub.

Pogodba za dve leti in pol

Če gre verjeti pisanju španskega časnika Marca, bo kariero po koncu svetovnega prvenstva v Katarju nadaljeval v bližnji Savdski Arabiji, kjer je zanj že pripravljena najboljša pogodba v zgodovini nogometa. Al Nassr, ki ga s klopi vodi francoski strokovnjak Rudi Garcia, Ronaldu nudi pogodbo za dve leti in pol, v tem času pa bo dosedanji član Manchester Uniteda zaslužil neverjetnih 500 milijonov evrov!

Al Nassr iz Riada je 9-kratni prvak Savdske Arabije, leta 1998 je osvojil tudi azijsko ligo prvakov. 

Prvi nogometaš v zgodovini, ki se je med strelce vpisal na kar petih različnih svetovnih prvenstvih, je kariero sprva želel nadaljevati v Evropi oziroma v severnoameriški ligi MLS. Toda ne Bayern ne Chelsea, s katerima so mediji povezovali Ronalda, nogometašu nista bila pripravljena v podpis ponuditi pogodbe. Medtem v ligi MLS, v kateri igrata tudi Slovenca Aljaž Ivačič in Žan Kolmanič, preprosto ni kluba, ki bi lahko uresničil Ronaldova visoka finančna pričakovanja.

Novo na Metroplay: Za komisarja dati Janšo? | N1 podkast s Suzano Lovec