J. B. | 8. 1. 2024, 12:29

Na vidiku nova arabska prestopna bomba: Cristiano Ronaldo bi za soigralca lahko dobil ... Slovenca!

Profimedia/fotomontaža

Če ga bodo zares želeli pripeljati v svoje vrste, bodo morali globoko pobrskati po vreči z denarjem. Toda govorice pravijo: Slovenec bi lahko postal soigralec Cristiana Ronalda!

Savdska Arabija je nova nogometna meka. V državo na Arabskem polotoku so v zadnjih mesecih prestopili številni znani nogometaši; večina trdi, da zaradi športnih izzivov, a tudi bajne plače, s katerimi se lahko kosajo le redki evropski klubi, so seveda brez dvoma prispevale svoje.

Najvidnejši predstavnik tamkajšnje PRO league je brez dvoma Cristiano Ronaldo, družbo pa mu delajo tudi Roberto Firmino, Riyad Mahrez, Franck Kessie, Gabri Veiga, Moussa Dembele, Jordan Henderson, Aleksandar Mitrović, Sergej Milinković-Savić, Marcelo Brozović, Sadio Mane, David Ospina, Even Banega, Odion Ighalo in številni drugi.

Profimedia

Med tujci Slovenca trenutno ni (v pretekli sezoni je v Savdski Arabiji igral David Tijanić), a bi se tudi to lahko že poleti spremenilo. In to na kakšen način! Tuji mediji v teh dneh omenjajo čisto pravo "prestopno bombo", v Savdsko Arabijo bi se lahko po koncu aktualne sezone preselil nihče drug kot ... Jan Oblak!

Jan Oblak je bil tarča PSG, zdaj pa ...

Slovenski zvezdnik, ki je v nedeljo praznoval 31. rojstni dan, že skoraj polno desetletje igra v Španiji, kjer je eden od simbolov Atletica. Toda številni mediji namigujejo, da naj bi ga vse bolj mikal odhod iz Madrida. V preteklosti so zanimanje zanj že pokazali v Franciji (Paris Saint-Germain) in Angliji (Newcastle United), toda kljub temu se Jan Oblak doslej še ni poslovil od španske prestolnice.

Profimedia

Ali bo do prestopa prišlo po koncu sezone, ko otroka ljubljanske Olimpije s slovensko reprezentanco čaka tudi nastop na Euru 2024, bo vsekakor zanimivo videti. Kakor tudi, če bo Jan Oblak res tarča savdskih milijonov. Ob tem ni nepomembno, da naj bi se zanj ogrel prav klub, za katerega igra prav Cristiano Ronaldo!

Član Al Nassra je odlični kolumbijski vratar Denis Ospina, ki pa ima že celo večnost težave s poškodbo komolca. Poleti se bo skoraj zagotovo poslovil in tedaj bo Al Nassr skoraj zagotovo iskasl novega čuvaja mreže. Če govorice prestopnih strokovnjakov držijo, bo tarča Ronaldovega kluba tudi Jan Oblak.

Novo na Metroplay: Za komisarja dati Janšo? | N1 podkast s Suzano Lovec