J. B. | 27. 1. 2023, 10:07

Legendarni Ćiro med sprehodom po Zagrebu napovedal svojo smrt in osupnil z besedami o svojem stanju

Profimedia

Nekoč je premagoval najtežje nasprotnike v svetu nogometa, zdaj bije povsem drugačno bitko. A kot pravi, je to bitka, ki je zagotovo ne bo dobil.

Že večkrat je na glas potarnal, da ga je zdravje zapustilo in da je le vprašanje časa, kdaj bo za vedno zaprl oči. Zdaj je šel legendarni Miroslav Blažević - Ćiro še korak dlje.

Nekdanji selektor Hrvaške je prepričan, da smrti že zre v oči in da je vse skupaj prišlo tako daleč, da sploh ne bo dočakal 88. rojstnega dneva, ki ga bo praznoval 10. februarja.

Ćiro se je v sredo s sinom sprehodil po Zagrebu, ob tem pa zavrnil prošnjo nekaterih novinarjev, naj se jim pridruži na kavi. "Oprosti, sinko, ne hodim več veliko ven," je uvodoma v svojem slogu poudaril kultni trener, ki se že dlje časa bori z rakom.

Vam gredo po glavah samo neumnosti

"Ven grem, če moram na infuzijo. Ponavadi me pelje brat, a se hitro utrudim. Vsakih pet metrov moram počivati. Vam gredo po glavah samo neumnosti, jaz pa se borim, čeprav vem, da nimam nikakršnih možnosti. Nisem prepričan, da bom zdržal do 9. oziroma 10. februarja ... A sem vesel, ker mislite name. Vse vas poljubljam!" je v svojem slogu dodal Ćiro.

Profimedia

Blažević je v preteklosti že večkrat tarnal nad zdravjem in izrazil prepričanje, da ne bo več živel dolgo. Novembra 2021 je med drugim poudaril, da ima le še eno željo, in sicer "zapustiti ta svet brez bolečin". Januarja 2023 je še vedno živ in med nami.

Miroslav Blažević rojstni dan uradno praznuje 10. februarja, a stara anekdota pravi, da se je rodil dan prej. Oče ga je pri matičarju dan po njegovem rojstvu prijavil zato, ker se je predolgo zadržal v gostilni.

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije