24. 5. 2022, 10:14

Med slavjem za naslov prvaka provocirali največje rivale

Profimedia

Milan je po 11-letni suši vendarle prišel do naslova prvaka Italije. Za mnoge je uspeh Milančanov nepričakovan, a dokazali so, da so sposobni velikih stvari. 

Nogometaši Milana so slavili naslov italijanskega prvaka, prvega po 11 letih čakanja. Nekateri igralci rdeče-črnih so izkoristili priložnost za provociranje igralcev največjega rivala Interja, nekateri pa so šli še korak dlje in bodo zaradi žaljivk pod preiskavo italijanske nogometne zveze.

Zlatan Ibrahimović je bil eden tistih, ki je izkoristil priložnost, da z osrednjega milanskega trga Piazza Duomo pošlje sporočilo igralcu Interja, ki je v preteklosti nosil milanski dres. Pred več deset tisoč navijači Milana se je spomnil Hakana Chalhanogluja, ki je to poletje v upanju, da bo osvojil scudetto, brez odškodnine odšel v Inter.

Ibrahimović je turškemu nogometašu očital odhod in izkoristil priložnost, da ga je zbodel z "izdajo". V nekem trenutku na proslavi je Zlatan vzel mikrofon v roke in rekel "Fantje, pošljite sporočilo Hakanu".

Nekateri navijači Milana so zažgali tudi dres turškega reprezentanta.

Alfa in omega

Zlatan Ibrahimović je znova dokazal, da je vodja slačilnice in glavni akter na igrišču. Po osvojitvi naslova je pripravil govor v slačilnici, v katerem je soigralcem izkazal zaupanje, ko so mnogi dvomili v njih. 

"V začetku ni nihče verjel v nas, a smo zato postali močnejši. Ponosen sem na vse. Zdaj pa mi naredite uslugo in proslavite ta naslov kot pravi prvaki. Ker AC Milanu ne pripada samo mesto Milano, AC Milanu pripada cela Italija," je zakričal ob zaključku govora in dvignil mizo v zrak in tudi atmosfero v slačilnici in podžgal vse, ki so poslušali izkušenega Šveda. Tega je sposoben samo pravi prvak. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pulse Sports Nigeria (@pulsesportsnigeria)

Poglejte si, kako je potekalo slavje ob osvojitvi scudetta. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AC Milan (@acmilan)

Novo na Metroplay: Tomi Meglič o globoki ustvarjalnosti, otroštvu in očetovstvu