J. B. | 21. 10. 2022, 10:05

Nejc Vidmar ima nov klub: ljubljenec navijačev Olimpije okrepil velikega tekmeca zmajev

Profimedia/NŠ Mura/fotomontaža

Nekoč je bil član navijaške skupine Olimpije, pozneje je postal kapetan ljubljanskega nogometnega kolektiva, zdaj pa si bo oblekel dres hudega rivala zeleno-belih.

Rekorder po številu minut brez prejetega gola, oče treh otrok, nekoč tudi član slovenske reprezentance in od danes dalje novi nogometaš Mure iz Murske Sobote. Nejc Vidmar je bil od avgusta brez kluba, potem ko se je predčasno razšel z Olimpijo.

Tedaj razočaranja ni skrival. Vidmar je že od mladih nog dalje znan kot velik navijač Olimpije.

Prav zato je marsikdo pričakoval, da bo po slovesu od zmajev dejansko končal kariero, navsezadnje je star že 33 let. Toda Vidmar je imel drugačne načrte. Še naprej bo igral nogomet, in to kar v prvi slovenski nogometni ligi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NŠ Mura (@ns_mura)

Da bi bila njegova odločitev še nekoliko bolj presenetljiva, se je odločil za podpis pogodbe z enim največjih prvoligaških tekmecev Olimpije. Vidmar je v petek namreč postal novi član Mure.

Vesel, da bo končno tudi na drugi strani

"Sem zelo zadovoljen, da sem postal član takšnega kolektiva, kot je Mura, ki že od nekdaj velja za velik klub. Tako na igrišču kot ob njem. Mura ima ogromno podporo tako navijačev kot celotne lokalne skupnosti. Moram povedati, da mi je bilo vedno lepo in v čast igrati v Fazaneriji, vedno sem rad igral tukaj. Zdaj, ko bom enkrat na tej strani, se veselim, da občutim to vzdušje tudi z druge strani. Veselim se prvih treningov in tekem, kjer bom dal vse od sebe," je ob prihodu v Mursko Soboto za uradno spletno stran Mure povedal Vidmar, ki je pogodbo podpisal do konca aktualne sezone.

Novo na Metroplay: Za komisarja dati Janšo? | N1 podkast s Suzano Lovec