J. B. | 23. 9. 2022, 15:00

Izobraženi dribler: Cimerotič razkril, zakaj se je vrnil v šolske klopi

Sportklub/posnetek zaslona

Eden najbolj priljubljenih slovenskih nogometašev vseh časov, ki je znal zablesteti tudi s svojimi izjavami, se je na "stara leta" lotil prav posebnega podviga.

Nekoč je kupil dvosobno garsonjero, večkrat ga je bolelo koleno na nogi, po enem od uspehov pa je pozdravil svoje starše, predvsem očeta in mamo. Ali je legendarni nogometaš Sebastjan Cimerotič res kdaj izjavil vse to, kar mu pripisujejo, niti ni pomembno.

A dejstvo je, da se je Cime v srca slovenskih nogometnih navdušencev usidral tako s svojimi izjemnimi preigravanji kot tudi sila prisrčnimi medijskimi nastopi. Pa kaj, če je sem in tja "ustrelil kozla". 

BOBO

V zadnjih letih se Cimerotič ne pojavlja več veliko v javnosti. Nogometna kariera je že oddaljen spomin in zato tudi za televizijske kamere ni več tako zanimiv. Prav tako je bil Ljubljančan v zadnjem času zelo zaseden. Na "stara leta" se je namreč vrnil v - šolske klopi!

Fantom ima kaj pokazati

Cimerotič, svoj čas eden najbolje plačanih slovenskih nogometašev, je uspešno zaključil trgovsko šolo, kar pomeni, da se bo zdaj končno lahko lotil poklica, v katerem želi biti uspešen. Toda motite se, če menite, da želi biti trgovec. Daleč od tega. Cimerotič sanja o vlogi trenerja.

Da bo lahko pridobil ustrezno licenco, brez katere v Sloveniji ne more opravljati trenerskega poklica, pa je nujno potreboval izobrazbo četrte stopnje.

"Srečen sem, da mi je uspelo. Zdaj se lahko korak za korakom bližam želenemu cilju. Kot trener bi rad delal z mladimi. V Sloveniji imamo ogromno materiala, talenta. Resnično bi bil greh, če tega ne bi izkoristili. Fantom imam kaj pokazati. Na koncu je najpomembnejše, da jim pokažeš tisto, kar si delal vse življenje in pri tem užival. Moraš pa tudi poskrbeti za dobro vzdušje. Potem si na pravi poti," je za Sportal povedal nekdanji slovenski reprezentant, ki bo v kratkem spet zavihal rokave. Na sedežu Nogometne zveze Slovenije na Brdu pri Kranju bo začel pridobivati licenco C.

Novo na Metroplay: Za komisarja dati Janšo? | N1 podkast s Suzano Lovec