17. 7. 2022, 20:52

Nova nora tehnologija: poglejte si kamero na dresih igralcev!

Profimedia

V svet nogometa je vstopila nova fascinantna tehnologija, ki bo gledalcu pred malimi ekrani še bolj približala dogajanje na igrišču. 

Nogometaše Kölna je na prijateljski tekmi premagal Milan z 2:1. Tisto, kar je zaznamovalo to srečanje, je bila nova tehnologija, ki je najpomembnejšo postransko stvar na svetu prikazala s popolnoma drugega zornega kota.

Dva nemška bundesligaša sta namreč na svojih telesih nosila kamere, preko katerih so ljubitelji nogometa lahko videli igro z vidika samih igralcev na igrišču.

MindFly je ustvaril novo nogometno tehnologijo, za katero pravijo, da ne moti nogometašev, medtem ko so na zelenici, saj igralci kmalu pozabijo, da je na dresu.

"Uporaba MindFly v nogometu navijačem prinaša navdušenje na igrišču. Naši lahki telovniki z umetno inteligenco so zasnovani tako, da ohranjajo zmogljivost igralca in se občutijo kot jopič z GPS napravo, športniki pa po nekaj minutah pozabijo, da ga nosijo," pravi Eran Tal, soustanovitelj in izvršni direktor MindFly.

Aktualni prvaki Italije so na tem srečanju z goloma Olivierja Girouda slavili z 2:1. Edini gol za Nemce je dosegel Florian Dietz.

Novo na Metroplay: Za komisarja dati Janšo? | N1 podkast s Suzano Lovec