24. 5. 2022, 12:22

Pritiski v profesionalnem športu: nogometaš odkrito o duševnem zdravju

Profimedia

Razkril je, da se je v tej sezoni boril s svojimi čustvi in da mu je pogovor rešil življenje.

Napadalec Evertona Dominic Calvert-Lewin je dejal, da je "prestal nekaj najtežjih trenutkov svoje kariere in življenja" in pozval vse, ki trpijo zaradi lastnega duševnega zdravja, "naj se pogovorijo s prijateljem, družinskim članom ali nekom, ki jih bo poslušal".

Calvert-Lewin je v objavi na Instagramu dodal: "Ena stvar, ki sem se je naučil v tej sezoni, je, da se vsi na katerem koli področju življenja borijo v bitkah, o katerih ne veste ničesar, in ni sramota najti nekoga, s katerim bi se lahko pogovarjali, ter bili odprti in pošteni sami s seboj o tem, kako se v resnici počutite."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dominic Calvert-Lewin (@domcalvertlewin)

"Vsem mladim, ki tlačijo čustva, svetujem pogovor z nekom, ki jih bo poslušal. Meni je pogovor rešil življenje. Spoznali boste, da stvari nikoli niso tako slabe, kot se zdijo, in odkrili boste da se lahko soočite s svojimi slabostmi."

Calvert-Lewin se je zahvalil navijačem za njihovo podporo in da so jih navdihovali vse do zadnjega dne.

"Glavni cilj je bil obstati v prvi ligi in ne verjamem, da bi se to zgodilo brez vaše neverjetne podpore," je bil hvaležen Anglež za brezpogojno ljubezen navijačev.

Vedno več športnikov se odloči govoriti o tem

Calvert-Lewin je zadnji nogometaš, ki je spregovoril o duševnem zdravju. Marca je Paul Pogba povedal, da je v svoji karieri večkrat doživel depresijo in dejal, da je nogometašem težko spregovoriti o svojih težavah z duševnim zdravjem.

"Paul Pogba mi je bil vedno všeč. Potreboval je veliko poguma, da je odkrito spregovoril o svojem duševnem zdravju. Želim mu vse najboljše!" je v tvitu zapisal nogometni navdušenec

Novo na Metroplay: Za komisarja dati Janšo? | N1 podkast s Suzano Lovec