24. 5. 2022, 11:47

Kritiziral svojega soigralca in s tem nasmejal nogometni svet

Twitter/Actu Foot

Angleški reprezentant se je med slavnostno parado avtobusa z odprtim krovom, ki se je peljal po Manchestru, pošalil na račun soigralca. Je to znak prave sproščene kemije ali se izjava skriva v reku, da je v vsaki šali nekaj resnice?

Brez dlake na jaziku se je napadalec Manchester Cityja Jack Grealish v šali zahvalil soigralcu Bernardu Silvi, da je bil na zadnji prvenstveni tekmi "v slabi formi". Tako ga je lahko junak tekme Ilkay Gundogan zamenjal in poskrbel za dramatično zmago Manchester Cityja, ki je s preobratom premagal Aston Villo s 3:2.

Grealishu se sicer v nedeljo ni uspelo prebiti na igrišče, vendar je ob igrišču gledal, kako je Gundogan dvakrat zadel, vključno z zmagovitim zadetkom, ki jim je prinesel krono.

Anglež je užival v slavju, saj je to zanj prvi naslov angleškega prvaka. 

Hripavi in razposajeni Jack

Na tisoče oboževalcev se je v ponedeljek zvrstilo na ulicah Manchestra, da bi pozdravili in navijali za svoje junake skupaj s televizijskimi kamerami in novinarji, ki jim je na krovu avtobusa dovoljeno intervjuvati igralce. Eden od igralcev, ki je zgrabil mikrofon, je bil Grealish, ki je svoj nagovor začel z izrazito hripavim glasom.

"Prej sem na avtobusu že povedal, da je bilo sijajno osvojiti svoj prvi naslov. Rad bi se zahvalil vsem, toda glavna oseba, ki se ji želim zahvaliti, je Bernardo Silva, zato ker je po slabi igri v 70. minuti odšel z igrišča," je dejal razposajeni Grealish.

Angleška reprezentanta John Stones in Kyle Walker sta se smejala skupaj z zvezdnikom, rojenim v Birminghamu. Silva je v tej sezoni zadel 13-krat in sedemkrat podal, Grealishu pa je po prestopu iz Aston Ville uspelo doseči šest golov in štiri podaje.

Novo na Metroplay: Za komisarja dati Janšo? | N1 podkast s Suzano Lovec