J. B. | 22. 11. 2022, 12:01

Skoraj 70 milijonov 'opeharjenih' Zemljanov: razkrita neverjetna resnica zgodovinske fotografije Messija in Ronalda

Instagram/Cristiano Ronaldo

Tik pred začetkom svetovnega prvenstva sta superzvezdnika iz Argentine in Portugalske obnorela svetovni splet s fotografijo, na kateri sta bila ujeta med partijo šaha. Vse lepo in prav, toda ozadje odmevnega trenutka je precej manj navdušujoče.

V nekaj dneh je postala ena najbolj kultnih fotografij v zgodovini človeštva. Kaj drugega niti ni bilo pričakovati. Prvič sta pred fotografskim objektivom skupaj pozirala največja vseh časov. Lionel Messi na eni in Cristiano Ronaldo na drugi strani. Vmes pa šahovnica in vprašanje, na katerega nikdar ne bomo dobili odgovora: kdo je dobil partijo šaha? Odgovora ne bo, ker se nogometna zvezdnika v resnici sploh nista pomerila med sabo v igri šaha. Še več, dejansko sploh nista pozirala skupaj.

Fotografija, ki je nastala v sklopu reklamne akcije podjetja Louis Vuitton, je v resnici fotomontaža. Argentinec in Portugalec nista pozirala skupaj. Sploh nista bila skupaj v sobi, v kateri je fotografija nastala. Ameriška fotografinja Annie Leibovitz je vsakega od zvezdnikov fotografirala posebej.

Nato so oba posnetka računalniško obdelali in nastala je fotomontaža, ki jo je na Ronaldovem profilu na Instagramu všečkalo več kot 38 milijonov ljudi, na Messijevem pa dobrih 29 milijonov ljudi. Skupaj torej skoraj 70 milijonov všečkov za fotografijo, ki je v resnici zgolj in samo fotomontaža.

Twitter/Instant Foot/posnetek zaslona

Komentarji, ki so sledili odmevnemu razkritju, so pričakovani. Ljudje ne skrivajo razočaranja, nekateri pišejo, da so bili opeharjeni, seveda pa se najdejo tudi takšni, ki jih vse skupaj prav nič ne moti. Da je končni izdelek ne glede na vse skupaj vrhunski. In res je. A saj veste, kako je s fotomontažami: s pomočjo sodobne tehnologije je mogoče ustvariti vse, kar si zamisli človeški um. 

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije