J. B./STA | 16. 11. 2022, 12:11

Sodišče brez milosti do nogometnega zvezdnika: nekdanji soigralec Zlatka Zahovića mora v zapor

Profimedia

Nekoč je zabijal gole. Nekoč so ga poznali vsi. Služil je milijone in se kopal v bogastvu. Zdaj je dokončno padel na realna tla. Z lisicami okrog zapestij.

Nekdanji norveški nogometaš John Carew, ki je igral tudi v angleškem, francoskem in španskem prvenstvu, je bil v sredo obsojen na 14 mesecev zapora zaradi utaje davkov, je sporočilo sodišče v Oslu.

Nekdanji zvezdnik Valencie, kjer je bil nekaj časa njegov soigralec tudi dolgoletni slovenski reprezentant Zlatko Zahović, in norveške izbrane vrste je bil obsojen, ker norveškim davčnim organom med letoma 2014 in 2019 ni prijavil približno 12,8 milijona kron (okrog 1,2 milijona evrov) prihodkov ter osebnega premoženja v višini več kot 300 milijonov kron (29 milijonov evrov), medtem ko je bil davčni rezident Norveške.

Kariero končal leta 2012

Triinštiridesetletni Skandinavec je v karieri nosil majice tudi Valerenge, Rosenborga, Rome, Bešiktaša, Lyona, Aston Ville, Stoke Cityja in West Hama, v dresu katerega je leta 2012 končal kariero.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by john_carew (@john_carew)

V dresu norveške izbrane vrste je Carew na 91 tekmah dosegel 24 zadetkov. V reprezentančnem dresu je trikrat igral tudi proti slovenski izbrani vrsti in na teh tekmah dvakrat zatresel mrežo.

Novo na Metroplay: Za komisarja dati Janšo? | N1 podkast s Suzano Lovec