U. P. | 18. 10. 2024, 16:44

Nogometaši Bayerna dobili nove avtomobile: poleg znamke jim je skupna še ena posebnost

FC Bayern

Nogometaši münchenskega Bayerna so prejeli nove avtomobile, ki jih jim je dostavil dolgoletni sponzor kluba, ki pa ni pregovorno najbolj znan bavarski proizvajalec avtomobilov.

Ne, nogometaši Bayerna se ne bodo vozili z BMW-ji, so pa njihovi novi avtomobili vseeno bavarskega porekla. Nogometni klub iz Munchna namreč že od leta 2002 sodeluje z Audijem, podjetjem iz bavarskega Ingolstadta, ki skrbi za mobilnost nogometašev. Pred dnevi so jim na posebnem dogodku na trgu Audi Plaza v Ingolstadtu izročili v uporabo nove avtomobile, prav vsi modeli pa so električni.

FC Bayern

Ključe so nogometašem predali Audijevi zaposleni, ki so nato imeli priložnost spoznati zvezdnike legendarnega nemškega kluba. Poleg tega so športnikom častno stražo postavili otroci zaposlenih v Audiju, stari od šest do deset let. Nogometaši so si ob predaji vozila vzeli veliko časa za avtograme in spominske fotografije, nato pa obiskali tudi sedež Audija v Ingolstadtu in si ogledali tovarno.

FC Bayern

Po poročanju nemških medijev se je kar nekaj igralcev Bayerna odločilo za najdražji model Audi RS e-tron GT v vrednosti 145.000 evrov. Izbrali so ga Leon Goretzka, Konrad Laimer, Leroy Sané, Thomas Muller, Alphonso Davies, Sacha Boey, Daniel Peretz, Josip Staišić, Kingsley Coman, Sven Ulreich in Raphael Guerreiro.

Izbrano vozilo angleškega napadalca Harryja Kanea je postal 98 tisoč evrov vreden model Audi SQ8 SUV e-tron, za enako vozilo pa so se odločili še Joshua Kimmich, Vincent Kompany, Eric Dier, Serge Gnabry, Hiroki Ito, Minjae Kim, Joao Palhinha in Manuel Neuer.

FC Bayern

Dayot Upamecano si je izbral SQ6 e-tron v vrednosti 73.000 evrov, Jamal Musiala pa Q6 e-tron, vreden 66.000 evrov. Peterica nogometašev se je odločila za skromnejše vozilce, ki je skoraj 100.000 evrov cenejše od najdražjega Audija, ki bo parkiran pred Bayernovim stadionom. To je Q4 45 e-tron s ceno 53.000 evrov, izbrali pa so ga Arijon Ibrahimović, Tarek Buchmann, Michael Olise, Aleksandar Pavlović in Mathys Tel.   

Novo na Metroplay: Luka Mesec o sedanjem delu vlade in dosežkih, ki bi jih izpostavil