N. Vo. | 2. 7. 2024, 20:10

Kongresni trg poka po šivih: to je veličasten sprejem za naše nogometaše! (FOTO)

Žiga Živulovič jr./Bobo

Slovenska nogometna reprezentanca se je po včerajšnji tekmi proti Portugalski se je okrog sedme ure zvečer vrnila v Slovenijo in se ob osmi uri pridružila nestrpnim navijačem na Kongresnem trgu.

Kongresni trg poka po šivih. Zvesti navijači slovenske nogometne reprezentance so se tam začeli zbirati že pozno popoldne, program pa se je začel ob 18. uri. Najprej je zbrane začela ogrevati priljubljena glasbena skupina Siddartha, ki je navijačem igrala že v Nemčiji, potem pa so le dočakali naše junake.

Žiga Živulovič/Bobo

"Hvala za veličasten sprejem. To so tisti, ki so naredili Slovenijo ponosno. Tudi na naslednjih tekmah bomo dali vse od sebe in še naprej s srcem igrali za Slovenijo," je povedal selektor Matjaž Kek.

Žiga Živulovič jr./Bobo

Kapetan Jan Oblak se je zahvalil za "neverjetno podporo", saj je bilo, kot je rekel, najlepše opazovati srečo na tribunah. "Upam, da se naslednjič ne bomo zbrali čez 24 let, ampak da bo takšen zbor na Kongresnem trgu vsake dve leti!"

Žiga Živulovič jr./Bobo

"Bili ste neverjetni. Ponosen sem na celo Slovenijo, na fante, na to ekipo. Zagotavljamo vam, da to ni bilo zadnje veliko tekmovanje te generacije. Zagotovo se še vidimo," pa je povedal Adam Gnezda Čerin.

"Izjemni ste bili. Zdaj imamo dva meseca pavze, potem pa se vidimo v Stožicah," je na Ligo narodov namignil Andraž Šporar.

Žiga Živulovič jr./Bobo

Novo na Metroplay: "Bil sem že na meji, ampak sem speljal do konca" | Andrej Škufca