Uredništvo | 26. 7. 2024, 09:21

Kaj bi počel sloviti Novak Đoković, če se ne bi ukvarjal s tenisom? Odgovor vas bo presenetil

Profimedia

Najprej je dejal, da bi se verjetno ukvarjal s kakšnim drugim športom, potem pa ...

Glede na to, da srbski teniški zvezdnik Novak Đoković trenutno velja za najboljšega teniškega igralca na svetu, po mnenju marsikoga pa tudi za enega izmed največjih teniških igralcev vseh časov, si ga na kakšni drugi karierni poti težko predstavljamo.

A prav to, kaj bi počel, če ne bi bil tenisač, so ga nedavno na nekem dogodku vprašali novinarji Vogue Adria.

Morda vas zanima tudi:

Đoković je najprej odgovoril, da bi bil najbrž športnik v kakšni drugi panogi, potem pa je vendarle delil še nekaj svojih drugih manj pričakovanih izbir.

@vogueadria Novak Djokovic shares what his career might have been if he hadn’t pursued tennis. #vogueadria #novakdjokovic #novakdjokovicedit #djokovic #vogue ♬ original sound - Vogue Adria

Marsikoga je presenetil, ko je dejal, da so ga poleg športa od nekdaj zelo zanimale arheologija, zgodovina in jezikoslovje, tako da bi se verjetno poklicno ukvarjal s katerim od navedenih področij, ob strani pa seveda s kakšnim športom.

Pred Đokovićem so sicer trenutno olimpijske igre v Parizu, kot smo nedavno poročali, pa ga ne bo v olimpijski vasi. Razlog za takšno odločitev naj bi bilo to, da se je Đoković odločil popolnoma osredotočiti na edino, kar mu manjka v karieri, to je posamično olimpijsko zlato.

V tem smislu Đoković meni, bi mu bivanje v olimpijski vasi odvzelo dragoceni fokus. Na zadnjih olimpijskih igrah v Tokiu je srbski teniški zvezdnik bival z vsemi drugimi športniki v olimpijski vasi, a je njegovo pozornost zmotil velik "pomp", ki je okoli njega vladal od prvega do zadnjega dne.

Novo na Metroplay: "Vsak od nas kdaj pogleda oglase, tudi sam jih. Vedno sem zgrožen nad cenami" | Simon Maljevac