Uredništvo | 22. 4. 2024, 15:50

Odmevna sprememba v taboru Ilke Štuhec: zvezdnica ne bo več sodelovala z mamo! (Znane prve podrobnosti)

Bobo

Govori se, da bo novi glavni trener 33-letnice postal nekdanji reprezentant in šef slovenskih smukačev Aleš Gorza. 43-letnik ima za seboj dvanajst let trenerskih izkušenj.

Slovenska legendarna smukaška svetovna prvakinja Ilka Štuhec nadaljuje svojo kariero, vendar pa v njeni ekipi prihaja do sprememb: spremljevalna ekipa ne bo več vključevala Darje Črnko! Njeno službo bo dobil Aleš Gorzo, poroča Sportklub.

Uradne potrditve za spremembo še ni, njeni zastopniki so na zaslišanja, ali novica drži, odgovorili, da bo javnost obveščena, ko bo ekipa sestavljena. Vendar pa bo po zanesljivih informacijah Sportkluba Mariborčanka tekmovalno kariero nadaljevala brez osebe, ki jo je spremljala dolga leta in ji nudila oporo. Njena mama Darja Črnko je bila namreč do sedaj vodja njene ekipe.

 

Bobo

Prav tako se govori, da bo novi glavni trener 33-letnice postal nekdanji reprezentant in šef slovenskih smukačev Aleš Gorza. 43-letnik ima za seboj dvanajst let trenerskih izkušenj.

Ilka Štuhec je od leta 2015 zamenjala kar nekaj trenerjev, vendar pa je del ekipe vedno ostajala njena mama, ki je tudi odločilno vplivala na njeno kariero. Predstavljala je čvrsto oporo, nosila je finančna tveganja, delovala kot serviserka, trenerka in vodja z mnogimi strateškimi odločitvami. Hčerko je spremljala pri njenih vzponih in padcih, stala ji je ob strani pri poškodbah in uspehih.

Že nekaj časa je jasno, da bo Ilka zagotovo nastopila vsaj še v sezoni 2024/25, od uspeha te sezone in njenega zdravstvenega stanja pa bo odvisno, ali se bo njena kariera podaljšala še v leto 2026.