11. 3. 2022, 13:14

5 dejstev, kaj čaka Chelsea

Profimedia

Kaj čaka igralce in zaposlene v enem najboljših angleških nogometnih klubov?

1. Izplačilo zaposlenim ogroženo?

Posebna vladna licenca klubu Chelsea omogoča izplačilo plač vsem zaposlenim, vključno z igralci in trenerskim osebjem. Licenca velja do 31. maja, tako da pokriva klub za preostanek sezone, poroča BBC. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chelsea FC (@chelseafc)

2. Kupovanje in prodaja igralcev

Medtem ko so sankcije v veljavi, je Chelsea pod prepovedjo prestopa in ne more kupovati ali prodajati igralcev. Prav tako se ne morejo pogajati o novih pogodbah za igralce, ki jih imajo trenutno v lasti. To pušča negotovo prihodnost za tiste, ki jim sedanji dogovori potečejo poleti.

3. Prihodnost kluba 

Chelsea je bil naprodaj 2. marca in domneva se, da je veliko zainteresiranih, kljub temu, da je bil Abramovič sankcioniran. Vlada Velike Britanije je pripravljena razmisliti o nadaljnjem dodatku posebne licence, da bi omogočila nadaljevanje prodaje.

4. Sponzorji prekinili pogodbe

V nekaj urah po objavi, da je Abramoviča sankcionirala britanska vlada, so glavni sponzorji kluba prekinili pogodbo s klubom v vrednosti dobrih 40 milijonov evrov na leto.

5. Premalo denarja za potovanja 

Vlada je določila omejitev dobrih 20.000 evrov na ekipo na tekmo za potovanje na in z tekme. Klub meni, da je tovrstna omejitev prenizka, da bi lahko normalno delovala, poroča BBC.

Novo na Metroplay: Tomi Meglič o globoki ustvarjalnosti, otroštvu in očetovstvu