R.S. | 7. 9. 2024, 11:44

Priljubljeni komentator se po hudi bolezni vrača pred mikrofon: "Upam, da po dveletnem premoru še znam"

Bobo

Razveselil je številne Slovence. 

Peter Vilfan, priljubljeni slovenski komentator, se po dveletnem odmoru vrača pred mikrofon. "Od jutri naprej bom 'drage gledalke in gledalci, ljubiteljice in ljubitelji košarke' ponovno z vami! Najprej na vseh štirih tekmah ljubljanskega turnirja zvezd evrolige, nato na tekmah Cedevite Olimpije v ligi ABA in tudi izbranih tekmah lige NBA! Upam, da po dveletnem premoru še znam in zmorem," je zapisal 67-letnik na družbenih omrežjih. 

Za njim težko obdobje

Pred leti so nekdanjemu košarkarju diagnosticirali celično levkemijo, ki jo je nazadnje premagal. "To je bil velik šok in presenečenje, tako kot je za vsakega, ki ga doleti kaj takšnega. Iskreno pred diagnozo nisem čutil, da se dogaja kaj posebnega. Malo sem shujšal, kar se mi je zdelo super. Potem pa me je žena nagovorila, naj se odpravim vsaj na pregled. Ko sem dal kri in so opravili preiskave, pa je nastala panika, ker je bila moja krvna slika res katastrofalna. V najkrajšem času so potem ugotovili, da je ena od vrst levkemije, da pa je sreča v nesreči ta, da je ozdravljiva in da je treba čim prej začeti terapijo," je leta 2022 povedal za Siol.

Po diagnozi je ostal optimističen in prepričan, da bo bolezen premagal. To mu je tudi uspelo. "Boriti se je treba. Glava je zelo pomembna. Verjeti moraš, zaupati moraš, ne smeš se nikoli predati. Saj to je lažje reči, ni tako preprosto, določene bolezni so tudi take, ki jih tudi ob takem pristopu težko premagaš, ampak da se pa veliko narediti," je dejal za MMC.

Novo na Metroplay: Ninna Kozorog prekinila molk | N1 podkast s Suzano Lovec