R.S. | 22. 10. 2024, 11:15

Slabe novice iz tabora Petre Vlhove

Profimedia

Slovakinja ima za seboj težko leto. 

Slovaška alpska smučarka Petra Vlhova bo zaradi poškodbe kolena, ki jo je utrpela januarja letos, izpustila prvi dve tekmi sezone, ki bosta potekali v Söldnu v Avstriji in v Leviju na Finskem. Pod vprašajem so tudi prihodnje tekme. 

Olimpijska prvakinja v slalomu je sicer brez bolečin, vendar ni stoodstotno pripravljena. Njena ekipa je sporočila, da se bo do konca novembra še posvečala svoji fizični pripravljenosti. "Gre bolj za to, kako se počutim na smučeh. Moram biti stoodstotno prepričana. Ne bom tekmovala samo zato, da bi se s smučmi spustila po hribu navzdol. Moram si povrniti moč, potem pa upam, da bo šlo tako, kot si predstavljam," je povedala 29-letnica. 

Petra Vlhova
Profimedia

"Svoje telo poslušam bolj kot kdaj koli prej. Sprejeti moram, ko mi koleno reče ne. Bili so dnevi, ko sem prišla na smučišče in preprosto rekla ne. Tudi to se zgodi. Spoznavam svoje občutke in vem, da je vse v redu, tudi ko ni čisto v redu," je še dodala. Slovakinja je v pretekli sezoni zmagala na treh tekmah, nato pa si je 20. januarja strgala kolenske vezi, poroča NBS Sports. Sledila je operacija in dolgo okrevanje. 

Vlhova velja za eno najboljših slalomistk v zgodovini alpskega smučanja. V karieri je zbrala že 31 zmag, 22 izmed njih v slalomu. Zadnjih šest let je glavna tekmica Američanki Mikaeli Shiffrin

Novo na Metroplay: Duo Arbadakarba o novi avtorski pesmi, vsestranskem ustvarjanju in trenutkih z družino